SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713218400 AND gallery_id = 9322File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713218400, '9322', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) OTK Zadar uvjerljivo prvi oldtimer klub - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

ODRŽAN POSLJEDNJI RALLY

OTK Zadar uvjerljivo prvi oldtimer klub

Održan je 19. oldtimer auto rally pod nazivom „100 kilometara Zadra" u organizaciji Oldtimer kluba Zadar koji je osnovan 2000. godine.

Održan je 19. oldtimer auto rally pod nazivom „100 kilometara Zadra" u organizaciji Oldtimer kluba Zadar koji je osnovan 2000. godine.

Zadarski rally bio je posljednji u nizu od sedam rally susreta koji se bodovao za prvenstvo HROS-a za 2019. godinu. Svaki susret je nudio nešto više od samog natjecanja pa tako i naš. Svake godine se trudimo naše sudionike upoznati s ljepotama zadarskog kraja, pa i šire.

Ovaj put smo odabrali obrovački kraj, odnosno spoj rijeke Zrmanje i planine Velebit. Osim uživanja u ljepotama krškog krajolika, sudionici našeg susreta su se mogli upoznati s proizvodnjom vina uz prigodnu degustaciju u Vinariji Degarra i s proizvodnjom struje u RHE Velebit. Sam rally smo zaokružili dodjelom nagrada i priznanja u restoranu na samoj obali rijeke Zrmanje. Susretu su prisustvovali članovi klubova pod HROS-om iz Zadra, Splita, Opatije, Rijeke i Zagreba, ali i svi ostali zaljubljenici i vlasnici povijesnih vozila. Rally „100 kilometara Zadra" je tako brojio 35 povijesnih vozila i njihovih vlasnika i suvozača koji su kroz ispite spretnosti i točnosti pokazali svoje umijeće vožnje.

OTK Zadar može se pohvaliti velikim uspjehom. Naime, u ukupnom poretku oldtimer klubova, OTK Zadar uvjerljivo je prvi. To može zahvaliti činjenici da čak u tri klase (klasa F, klasa G i klasa T) od njih četiri ima prvake. Pobjednik klase F je Arman Bogdanić, dugogodišnji sudionik i iskusni vozač, koji svojom Alfom Romeo Junior iz 1970. gotovo da i nije imao konkurenciju. Ove godine napeto je bilo u G klasi, koja je inače i najbrojnija, i to najviše između 1. i 2. mjesta.

Prvak se nije znao do zadnje sekunde susreta. Po prvi put se u ulozi pobjednika našao mladi vozač, Karlo Stipčević, koji je pokazao da dolazi vrijeme i za mlade vozače. On je svojim Porscheom 944 iz 1987. pokazao da se na njega može računati i u budućnosti i da mu ovo neće biti prvo osvojeno prvenstvo. Za Karla vrijedi i ona da krv nije voda jer je u klasi T prvak njegov otac, Valentino Stipčević, s JEEP-om CJ7 iz 1976. godine.  U klasi F u ukupnom poretku 2. mjesto osvojio još jedan naš član, Goran Trogrlić, i to s Mercedesom 250 W114 iz 1969. kojemu je ovo, kao novome članu, prvo prvenstvo.

Moramo naglasiti da OTK Zadar od prošle godine dodjeljuje posebnu nagradu sudionicima susreta pod nazivom „Niti prijateljstva". Na nju smo izrazito ponosni jer je ona način da nagradimo i istaknemo sve one članove koji su nas vjerno pratili i prate u 19 godina djelovanja OTK Zadar.

Iduće godine OTK Zadar slavi 20 godina postojanja te se radujemo novoj sezoni i slavlju na kraju.

Rally 100 kilometara u organizaciji Oldtimer kluba Zadar
Foto: PR
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA