Biznis

DOSADILE IM POJEDINAČNE DRAŽBE

OTP banka prodaje sve na TIZ-u za 5,6 milijuna kuna

OTP banka predložila Trgovačkom sudu da sve preostale čestice proda kao cjelinu, a kao vrijednost navedena je dosadašnja proječna cijena pojedinih mjesta.

OTP banka već duže vremena nastoji prodati nekretnine na TIZ-u koje su nekada bile u vlasništvu Gortana, a nakon što je tvrtka otišla u stečaj dobila ih je (nekada) zadarska banka kao razlučni vjerovnik.

U prvom krugu bez većih problema prodani su stanovi, a potom i većina poslovnih prostora, kao i dio garažnih i parkirnih mjesta. Nakon toga slijedi još nekoliko krugova prodaje u kojima se pokazuje da za preostalih devet poslovnih prostora, parkirna mjesta na platou iznad garaže, u podrumu, jedno spremište i garažu površine 36 m2 nema posebnog interesa.

Zbog toga je ovih dana OTP banka predložila Trgovačkom sudu da sve preostale čestice proda kao cjelinu, a kao vrijednost navedena je dosadašnja proječna cijena pojedinih mjesta.

- Sukladno tome razlučni vjerovnik predlaže da naslovni sud donese Odluku o prodaji svih navedenih nekretnina stečajnog dužnika na kojima razlučni vjerovnik ima pravo prvenstvene naplate kao cjeline (ukupno 29 etaža), i da u uvjetima prodaje utvrdi ukupnu vrijednost svih navedenih nekretnina u iznosu od 5.642.558,51 kuna, navodi se u prijedlogu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA