Zadar

PO BONACI U BURNJA DRAGU

Otvaranje treće rekreativno-poučne staze u Zubovićima

„Preko škrap, hrip, sten, grot, kogolov, babujov, škaje i peršćakov do žala i mela" puno je izraza za kamen na otoku od kamena. Upravo ovako izgleda poučno-rekreativna staza „Po bonaci u Burnja dragu"- treća koja je označena u kamenjaru iznad Zubovića.

„Preko škrap, hrip, sten, grot, kogolov, babujov, škaje i peršćakov do žala i mela" puno je izraza za kamen na otoku od kamena. Upravo ovako izgleda poučno-rekreativna staza „Po bonaci u Burnja dragu"- treća koja je označena u kamenjaru iznad Zubovića. U okviru projekta Pag hiking, udruga Veli škoj u suradnji s TZ grada Novalje svake godine organizira otvaranje jedne poučno-rekreativne staze i priprema bogat program za sve rekreativce i zaljubljenike u paški kamenjar.

„Svake godine sve je više sudionika, a primijetili smo i da su staze izuzetno posjećene i ostatak godine. To su ljepote našega otoka, koji je po mnogočemu jedinstven, i koje svima želimo pokazati, ali sve posjetitelje molimo da za sobom ostave samo tragove gojzerica", ističu iz udruge Veli Škoj.

Spomenuta staza produžetak je staze „Kozje berdo", otvorene 2017. godine, koja utabanim putevima po kamenjaru, uz rudnik boksita vodi sve do Gornjeg mora i uvale Vela luka. Staza „Po bonaci u Burnja dragu" prolazi po Dolcu-zelenoj oazi i nogometnom igralištu usred kamenjara do Burnja drage, spušta se do mora i Karavanića, gdje se nekad nalazio vrijedan izvor pitke vode. Uz pogled na Velebit i kvarnerske otoke, rijetko tko neće posegnuti za fotoaparatom, a staza će pokazati najljepše od krajolika kojeg stoljećima oblikuju bura i sol.
„Pridružite nam se u Zubovićima u subotu, 4. svibnja, i provedite rekreativan vikend na Pagu. Nadamo se da ćemo u Burnja dragu bo bonaci, a ne po buri„, pozivaju iz Velog škoja.

Hiking će se održati u Zubovićima na otoku Pagu u subotu 4. svibnja s polazištem na igralištu u istoimenom mjestu u 10 sati. Duljina staze je 6 kilometara, a potrebna je i posebna oprema u vidu planinarskih cipela ili tenisica, kape, kreme za sunce, ruksaka, vode i prikladne odjeće.

Prijave su moguće na email: [email protected], na Stotinka.hr, FB stranici Udruga Veli škoj Zubovići ili na startu na dan održavanja.
Sudjelovanje u hikingu iznosi 50 kuna, a uključuje ručak za sudionike.
Smještaj možete rezervirati na [email protected].

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA