SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1715119200 AND gallery_id = 8903File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1715119200, '8903', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Otvoren Ritam: očišćeno je podmorje ispred Sveučilišta - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

JUBILARNI I ZADNJI

Otvoren Ritam: očišćeno je podmorje ispred Sveučilišta

Jutros u 10 sati službeno je otvoren 10. po redu Ritam kulturizma pod naslovom "Tri ritma za kraj"! Studenti su se okupili ispred zgrade Sveučilišta na zadarskoj Rivi, a nakon pozdravnih riječi voditelja projekta Gabrijele Jukić i Ivana Bešlića, projekt je otvorila rektorica Sveučilišta Dijana Vican:

Jutros u 10 sati službeno je otvoren 10. po redu Ritam kulturizma pod naslovom "Tri ritma za kraj"! Studenti su se okupili ispred zgrade Sveučilišta na zadarskoj Rivi, a nakon pozdravnih riječi voditelja projekta Gabrijele Jukić i Ivana Bešlića, projekt je otvorila rektorica Sveučilišta Dijana Vican:

- Onaj tko živi sa društvenim vrijednostima taj i traje. Hvala vam što ste povezali sve studente Sveučilišta i ostanite u bezvremenskom ritmu svih vrijednosti, rekla je Vican, otvorivši zadnji po redu Ritam kulturizma kojeg organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Otvorenje je uljepšao i NO ORDINARY.

Na južnom dijelu Rive provela se akcija čišćenja podmorja koja je provedena u suradnji s ronilačkim klubom Rokom i ronilačkim klubom Zadrom studija podvodne znanosti i tehnologije Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu. U prizemlju zgrade je u suradnji s Crvenim križem i ronilačkim klubom Roko organizirano dobrovoljno vađenje krvi. Posljednje dobro djelo koje projekt čini je doniranje svih prikupljenih sredstava tijekom projekta Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar za nabavu linearnog akceleratora za zračenje onkoloških bolesnika.

Danas od 15 do 17 sati na Novom kapusu održat će se predavanja različitih volonterskih udruga (HGSS, Udruga mladih Ahimsa, Marijini obroci), a od 17 do 19 sati demonstracije različitih sportova pod motom "Sportom do zdravlja", a tijekom kojih će se moći odigrati i nagradna tombola gdje je svaka treća - dobitna. U četvrtak održavaju se prezentacija tradicijskih zanata (9:00-11:00 sati) , kao i radionice lončarstva i tkanja vune (11:30-13:00 sati). Kako je u zdravom smijehu i zdrav život, sve prisutne će od 20:00 do 21:30 nasmijavati SplickaScena. U petak, 17. svibnja će se od 9 sati održati okrugli stol gdje će voditelji prošlogodišnjih projekata govoriti o tome što ih je sve naučio Ritam kulturizma, a nakon toga slijedi Photo TALK by Toni Opačić i izbor najbolje fotografije koju su studenti mogli prijaviti u sklopu natječaja "Uhvati ritam kulturne baštine" (10:45-11:00). Za primjer doprinosa lokalnoj zajednici od 11:30 do 12:30 čut ćemo "Kako to rade najbolji?" na primjeru OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, nakon čega slijedi i online interaktivni kviz (12:30-13:30). Glavna nagrada je trodnevni put u Italiju! Ritam će se zatvoriti u glazbenom tonu i prigodnim vatrometom.

Akciju čišćenja podmorja zabilježio je i naš Marko Dimić, pogledajte kako je to izgledalo.

Studenti u sklopu Ritma kulturizma očistili podmorje ispred Sveučilišta
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA