Zadar

FOTO: VLAŠKI GRAD ZATRPAN SMEĆEM

Ovako izgleda sklonište kojeg smo godinama gradili, razmišljamo o zaključavanju objekata

Planinarsko društvo Paklenica šokiralo je jutros javnost objavom fotografija iz planinarskog skloništa Vlaški grad.

Planinarsko društvo Paklenica šokiralo je jutros javnost objavom fotografija iz planinarskog skloništa Vlaški grad.

- Ovako ovog vikenda izgleda planinarsko sklonište Vlaški grad. Sklonište koje su 5 godina mukotrpno gradili članovi PD Paklenice i koje je dobilo nagradu za najbolji planinarski objekt u 2019. godini. Sklonište je trenutno zatrpano plastičnim bocama, neuredno, odvod sudopera je zaštopan ostatcima hrane i kave, a dimnjak je začepljen izgorenom plastikom. Otvorenu hranu i zdjelu punu mesa i masnoće koja očito danima čeka neke izgladnjele planinare suvišno je i komentirati. Pitamo se što bi tek bilo da u skloništu ne stoji veliki natpis "NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA SOBOM". Neshvatljive su nam osobe koje su bez trunke muke i truda, besplatno dobile na korištenje objekt s najboljim pogledom u Republici Hrvatskoj i onda se prema njemu ovako odnose, navodi se u njihovoj objavi.

Iz PD-a Paklenica ističu kako je stanje u planinarskim skloništima na južnom Velebitu trenutno takvo da ozbiljno razmatraju mogućnost zaključavanja svih planinarskih objekata i njihovo korištenje isključivo uz prethodnu najavu.

- Vlaški grad će ostati ovakav do idućeg vikenda kada će skupina volontera potrošiti svoje slobodno vrijeme da bi, još jednom očistila nečije tuđe smeće.

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA