Zadar

NOVI SLUČAJ DOVEO DO ZATVARANJA ZBOG DEZINFEKCIJE

Pacijent ušao na hitni prijem u Zadru, ispostavilo se da je pozitivan

Novi proboj koronavirusa u Opću bolnicu Zadar na neko je vrijeme zatvorio Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Zadar.

Novi proboj koronavirusa u Opću bolnicu Zadar zatvorio je danas Objedinjeni hitni bolnički prijem. 

Kako doznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vickovića, zbog pozitivnog pacijenta obavljena je protuepidemijska dezinfekcija prostorija, nakon čega je hitni prijem ponovno otvoren.

- Osoba je primljena redovnim putem zbog drugih pretraga, a nasreću u njegovoj blizini nije bilo drugih pacijenata. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata, pa ćemo više informacija o određivanju samoizolacije za medicinsko osoblje i ostale znati sutra, rekao nam je uvijek dostupni načelnik Stožera kojeg prije našeg poziva iz Uprave bolnice nisu obavijestili o izvanrednoj situaciji. Nakon novinarskog upita zvao je ravnateljstvo kako bi provjerio okolnosti novog slučaja nakon tri dana bez zaraženih u Zadarskoj županiji.

Nakon otkrića da je pozitivan, pacijent je smješten na COVID 1 odjel zadarske bolnice na kojem je trenutno zbrinuto četvero oboljelih.

Ubrzo je iz Stožera stiglo i službeno priopćenje:

- Na Hitni prijem Opće bolnice Zadar zaprimljen je pacijent sa simptomima osobne kronične bolesti. Prije pregleda, zbog sumnje na koronavirus, upućen je na testiranje te je utvrđeno da je pozitivan. Hitni prijem je odmah zatvoren te su prostorije tijekom poslijepodneva dezinficirane, a nakon toga je OBHP nastavio s redovnim radom. Novooboljeli pacijent je muškarac starijih godina koji je zaprimljen u COVID ambulantu gdje mu epidemiolozi utvrđuju kretanja i kontakte.

Više detalja o tijeku zaprimanja pacijenta bit će poznato sutra.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA