Sport

ODLUKA U SUBOTU NA PUNOM VIŠNJIKU

Pada Cedevita, past će i Cibona! Zadar kreće po naslov!

Ne treba ni reći da će Višnjik ovog vikenda (najvjerojatnije subota) gorjeti. Zadar je spreman za finale a onda i naslov prvaka!

Ovo više nije čudo, ni mirakul, ovo je ono najviše što zadarski dišpet može napraviti u košarci. Izgubio je Zadar prvu utakmicu serije protiv Cedevite na svom terenu, drugu ispraćen s 39 poena razlike, riješio se nominalno najboljeg Amerikanca Marija Littlea (eh, da je barem ranije) i kad su ga svi otpisali, jednu od najboljih momčadi u regiji prvo dobio na svom parketu, a zatim i večeras u Zagrebu rezultatom 78:84. Ne treba ni reći da će Višnjik ovog vikenda (najvjerojatnije subota) gorjeti. Zadar je spreman za finale a onda i naslov prvaka!

Susret je otvorila petorka Marić, Božić, Dašić, Žorić i Špralja. Zadar je odmah pokazao da misli ozbiljno - tricom Marića poveo je 2:7, a sve do 8. minute igra se izjednačena utakmica. Pri rezultatu 16:16 kreće serija Zadra od 2:10, koja završava u drugoj četvrtini, s najvećom prednošću Zadra u utakmici (18:26). Na "krilima" Pullena i Banića Cedevita opet dolazi do minimalne prednosti, Zadar u jednom trenutku opet vraća na 8 razlike (35:43), ali na odmor odlazi sa svega 2 poena prednosti (42:44).

U trećoj četvrtini velika kriza Zadra. Prvi veći problem je četvrta osobna Marića, a još veći što je proradio vanjski šut Cedevite, pa Domagoj Bošnjak pogađa tricu za 55:48. No ono što je Lovre Bašić napravio u kratkom vremenu podiglo je svih dvjestotinjak navijača na noge - prvo skok u napadu, trica s devet metara a potom i fantastična asistencija za Magarityja čime se opet vraća vodstvo na zadarsku stranu (55:57). Nakon Cedevitine serije 10:0 Zadar tako uzvraća serijom 11:0 za 55:59.

Pribojavali smo se Cedevite igre na 120 posto u posljednjoj četvrtini. No ukazao se 200-postotni Lovre Bašić. Prvo je dobio četvrtu osobnu pogrešku, a onda je krenulo razbijanje moćne Cedevite - dvije trice s devet metara, lude asistencije, Brzojine blokade, jednom riječju - Cedevita na koljenima. Kada je Lovre pogodio dva bacanja i doveo Zadar do vodstva 63:73 već smo se počeli zagrijavati za majstoricu. Dignuo je Žorić na +13 (65:78), u posljednju minutu ulazi se sa +9, a onda se Bošnjak ukazuje s dvije trice i naizgled donosi neizvjesnost. Žorić pogađa dva bacanja i postiže konačni rezultat 78:84. Gorjet će Zadar u subotu!

- Nadam se da ćemo sada imati pravu atmosferu u Zadru. Igrali smo dobro, pametno, dali smo sve od sebe i zasluženo pobijedili jakog protivnika, rekao je trener Ante Nazor nakon utakmice.

Iako je Žorić bio najefikasniji zadarski igrač s 18 poena, junak utakmice je bio Lovre Bašić, koji je dao poen manje, ali je šibao trice u iznimno važnim trenucima.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA