Zadar

ŽIVOTINJU DRŽAO UZ CESTU BEZ NADZORA

Pažanin kriv za prometnu u kojoj je udario vlastitu kozu

One su preko noći u štali, a preko dana ispred štale na livadi, vezane konopom oko vrata. Zato mi nije jasno kako bi moja koza tog jutra bila na cesti, branio se Pažanin

Pažanin čija je koza izletjela na državnu cestu u Miškovićima kažnjen je na sudu opomenom i proglašen krivim za štetu koja je nastala na teretnom automobilu koji je udario nesretnu kozu. Kako je utvrđeno očevidom, jedna od njegove dvije koze izišla je s livade na cestu jer ju nije držao pod nadzorom, niti je postavio ogradu ili suhozid između svog pašnjaka i ceste kako bi spriječio moguću nesreću. Uz cestu je postavljena samo ograda Hrvatskih cesta, preko koje ili kroz koju se životinja može provući.

Optuženi vlasnik koza na sudu je iskazao drugačije nego kada je policajac sastavljao očevid:

- Nisam puštao svoje koze na državnu cestu. Policijski službenik je došao kod mene i pitao me imam li koze, rekao sam da imam i odveo ga u štalu. Tamo su bile obje koze, koje je policajac uslikao, obje neozlijeđene. Tog dana nisam koze vodio na cestu ili ih ostavio bez nadzora. One su preko noći u štali, a preko dana ispred štale na livadi, vezane konopom oko vrata. Zato mi nije jasno kako bi moja koza tog jutra bila na cesti, rekao je Pažanin.

Ipak, sutkinja nije povjerovala njegovom iskazu te mu je izrekla opomenu i nalog plaćanja troškova postupka od 150 kuna. Na vozilu je počinjena šteta od 1.500 kuna.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA