Zadar

PLAN BEZ KRČMARA NAČELNIKA OPĆINE SV FILIP I JAKOV

Pelicarić najavio most preko Kotarke, a nije ni pitao Hrvatske vode

Suradnja s Hrvatskim vodama se nastavlja, a veliko finale bit će otvaranje impozantnog mosta preko Kotarke u srpnju 2021. godine, izjavio je to načelnik općine Sv. Filip i Jakov, Zoran Pelicarić.

"Suradnja s Hrvatskim vodama se nastavlja, a veliko finale bit će otvaranje impozantnog mosta preko Kotarke u srpnju 2021. godine", izjavio je  nedavno  načelnik općine Sv. Filip i Jakov, Zoran Pelicarić. On je u novinskom napisu iznio podatak kako je u paketu od 5.2 milijuna kuna, koliko Hrvatske vode ulažu u hidrozaštitu na području općine, za most u Sikovu, namijenjeno dva milijun kuna.

Načelnik Pelicarić pohvalio se kako će Hrvatske vode u potpunosti financirati gradnju mosta dugog 15 metara. Međutimm, iz Hrvatskih voda su nam odgovorili kako za gradnju mosta preko rijeke Kotarke nisu zaprimili zahtjev za (su)financiranje.

Da ne ispadne kako su krivi novinari, načelnik Pelicarić  u petak nam je rekao kako je to još uvijek na razini želja mještana zaseoka Lužine i Zrilića da dobiju most preko Kotarke. Je li se Kotarka vodi kao kanal ili rijeka, pitanje je na koje je i sam načelnik obratio pozornost. Općina će, prema riječima Pelicarića, izraditi projektnu dokumentaciju pa će nominirati Hrvatskim vodama projekt gradnje mosta. Sada im to, prema riječima Pelicarića i nije prioritet, ali bi lijepo bilo napraviti još jedan most preko Kotarke, makar je ona na tom dijelu presušila,  što je vidljivo i na fotografiji s lica mjesta:

Iz Hrvatskih voda dobili smo i službeno očitovanje o ulaganjima u hidrozaštitu na području općine sv. Filip i Jakov.

"U ovom planskom razdoblju, kroz program usluga preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava na području uložilo se 2,15 milijuna kuna, napisano je u povratnoj informaciji iz Hrvatskih voda. Izvedene usluge se odnose na održavanje korita rijeke Kotarke, te osnovne i detaljne kanalske mreže melioracijskog sustava Vranskog polja, a sve sukladno odredbama Zakona o vodama. Usluge preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava na području općine Sv. Filip i Jakov, kao i na cijelom branjenom području malog sliva "Zrmanja - zadarsko primorje", na temelju provedenog postupka javne nabave, izvršava licencirano poduzeće Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra", informacija je iz Hrvatskih  voda, znatno drugačija od one koju je iznio načelnik općine sv. Filip i Jakov.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA