Zadar

AUSTRIJANCI PODCIJENILI ANIĆA KUK

Penjač pozvao HGSS kad se s partnericom našao u bezizlaznoj situaciji

Penjači su zapeli u 300 metarskom smjeru Brahm na 80-ak metara ispod vrha stijene

Zadarski HGSS jučer je u 18:45 sati dobio poziv u pomoć od dvoje penjača, stranih državljana, koji su se našli u bezizlaznoj situaciji u stijeni Anića kuka u NP Paklenici.
Penjači su zapeli u 300 metarskom smjeru Brahm na 80-ak metara ispod vrha stijene. Kako im je to bio zadnji smjer kojeg su penjali tog dana, drugi penjač zbog iscrpljenosti nije mogao nastaviti kretanje prema izlasku iz smjera, a prvi penjač nije mogao samostalno izvući partnericu te su putem žurnog broja 112 zatražili pomoć.

Nakon dojave na teren je izašlo 12 spašavatelja od kojih su dvoje već bili u neposrednoj blizini parka. Prvi kontakt s unesrećenima u stijeni je bio u 21:45h da bi već u 23:15h bili izvučeni na vrh stijene.

Prvi dio spašavatelja je unesrećene otpratio do parkinga u 00:40h čime je ovaj dio noćnog spašavanja okončan. Druga ekipa je imala zadatak raspremiti užad i opremu kojom su unesrećeni izvučeni na sigurno.

Kada se drugi dio ekipe spustio iz stijene u 01:50h, 12 spašavatelja je krenulo svojim domovima na zasluženi odmor. U akciji je sudjelovalo 10 članova HGSS Stanice Zadar te po jedan član Stanica Ogulin i Split.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA