Zabava

STIŽE POZNATA SKUPINA

Perpetuum Jazzile u Zadru će premijerno predstaviti album

erpetuum Jazzile, jedna od ponajboljih vokalnih skupina na svijetu, nastupit će 13. kolovoza 2018. na otvorenoj pozornici na zadarskom Forumu s početkom u 21 sat.

Perpetuum Jazzile, jedna od ponajboljih vokalnih skupina na svijetu, nastupit će 13. kolovoza 2018. na otvorenoj pozornici na zadarskom Forumu s početkom u 21 sat, javljaju iz Turističke zajednice Grada Zadra. 

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana, koji je s bendom Gaudeamus započeo s interpretacijom zahtjevnijih vokalnih jazz izvedbi.

U listopadu 2016. godine izdali su dvostrani studijski album pod nazivom Both Sides, a koncert na Forumu u Zadru idealna je prilika za live doživljaj izričaja ove jedinstvene skupine. Na zadarskom Forumu usred vrućeg ljeta 2018. godine Perpetuum Jazzile održat će hrvatsku premijeru novog, dvostranog studijskog albuma Both Sides.

Sinergiju koja se stvara na svakom koncertu u dodiru s publikom, nazvali su vokalnom ekstazom jer svaki koncert, zajedno s publikom tako i proživljavaju. Perpetuum Jazzile, kako već i samo ime kaže je naprosto - nezaustavljiv. Svake godine stvaraju nove vokalne kreacije, obrade različitih svjetskih hitova i vlastitih kompozicija.

Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej, Poletna noč i mnoga druga.

Već iduće godine redateljsku palicu preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim vodstvom grupa je jasno razvila svoju prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te je smještena uz bok vrhunskih svjetskih skupina.

2014. godine glazbeno vodstvo preuzima glupa članova samog benda, Karlsson postaje njihov mentor i konzultant, a Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i glazbeni producenti benda.

Koncert u Zadru producira Tomislav Kašljević, a publici će se pružiti nezaboravan doživljaj, bogate harmonije i nevjerojatnu energiju izvedbe djela nekih od najvećih svjetskih izvođača.

Cijena ulaznica je 150 kn za stajanje i 180 kn za sjedenje, a mogu se kupiti online na sustavima www.eventim.hr i www.croatia-tickets.hr.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA