Zadar

ZADARSKE SLUŽBE REGISTRIRALE 35 PACIJENATA

Pet novih slučajeva povezanih s Biogradom, pozitivni i supružnici s Paga

Epidemiolog Alan Medić rekao je kako je svih pet novooboljelih vezano uz biogradsku Specijalnu bolnicu za ortopediju - jedan liječnik, jedna pacijentica te tri osobe koje su bile njihovi kontakti

Na području Zadarske županije od jučer je registrirano novih sedam pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je pet žitelja naše županije, a dvoje s područja Ličko-senjske, izvijestio je jutros načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković. Broj pacijenata registriranih na našem području tako se popeo na 35.

Epidemiolog Alan Medić rekao je kako je svih pet novooboljelih vezano uz biogradsku Specijalnu bolnicu za ortopediju - jedan liječnik, jedna pacijentica te tri osobe koje su bile njihovi kontakti. Od pet novozaraženih samo jedna osoba živi u Biogradu pa nema uvjeta za poduzimanje karantenskih mjera.

Dvoje zaraženih s područja Ličko senjske-županije, rekao je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina, su putnici koji su se vratili iz Turske. Radi se o supružnicima koji su se vratili iz Turske, a kako pacijenti s otoka Paga koji administrativno pripadaju Ličko-senjskoj županiji, od Novalje nadalje, traže pomoć u zadarskoj bolnici, oni su ovdje registrirani.

- U COVID bolnici leži 17 pacijenata, a pacijentica koja leži na COVID jedinici intenzivnog liječenja i dalje je u teškom stanju. OB Zadar ima dva pozitivna liječnika, 28 liječnika i 33 medicinske sestre su u samoizolaciji, te jedan nemedicinski djelatnik, rekao je Čulina.

Do danas je uzeto još 25 uzoraka koji su poslani na analizu.

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA