Zadar

ULICA VLATKA MAČEKA

Pijani 48-godišnjak bježao policiji, nije imao ni dozvolu

Okrivljenik je u svojoj obrani iznesenoj na ročištu u žurnom postupku iskazao da se djelomično osjeća krivim za prekršaje, ali ne i da je bježao, već se zaustavio nešto kasnije kada je shvatio da ga policija zaustavlja

Prekršajni sud u Zadru osudio je 48-godišnjeg građevinskog radnika S. Ć. iz Cazina na 20 dana zatvora uvjetno te kaznu od 5.000 kuna zbog prekršaja kojega je počinio u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru 24. travnja prošle godine.

On je u 2,55 sati ujutro u ulici od kolodvora prema Gaženici upravljao osobnim automobilom te je odbio stati na svjetlosne znakove stop-palicom koje je pokazivao policijski službenik. Uspjeli su ga ipak zaustaviti nešto dalje niz ulicu, a kada su ga alkoltestirali utvrdili su mu koncentraciju od 2,16 g/kg alkohola u organizmu.

Osim toga, utvrđeno je kako vozio prije stjecanja prava na upravljanje, pa mu je određena navedena kazna, s tim da se neće primijeniti ako ne ponovi neki od prekršaja u sljedećih 12 mjeseci. Novčanu kaznu dužan je platiti u roku od 15 dana.

Okrivljenik je u svojoj obrani iznesenoj na ročištu u žurnom postupku iskazao da se djelomično osjeća krivim za prekršaje, ali ne i da je bježao, već se zaustavio nešto kasnije kada je shvatio da ga policija zaustavlja. Obećao je i dostaviti vozačku dozvolu izdanu u BiH, ali to nije napravio.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA