Sport

SLAB ODAZIV NAVIJAČA UNATOČ SLOBODNOM ULAZU

Planinić priča dana u uvjerljivoj pobjedi Zadra na Višnjiku

Zadrani su se pobjedom oprostili od domaćih navijača.

Zadrani su se pobjedom oprostili od domaćih navijača. Iako je ulazak na utakmicu bio besplatan u subotu se na tribinama Višnjika okupilo tek nešto više od 300 gledatelja koji su svjedočili rutinskoj pobjedi KK Zadar nad Ribolom Kaštela rezultatom 105-56 i vrlo dobroj predstavi mladog Jure Planinića, piše Basketball.hr

Kao što je i najavio, trener Aramis Naglić dao je priliku igračima koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu sezone, što su mu oni vratili solidnim partijama i uvjerljivom pobjedom.

Visoki Ante Đugum dobro je ušao u utakmicu i zabio sedam od prvih devet poena svoje momčadi, pa su Kaštelani na njegovim leđima u sedmoj minuti čak i vodili 9-11. No, Zadrani su se ubrzo uozbiljili i odgovorili serijom 11-0 kojom su završili prvu četvrtinu. Domaćine je na dvoznamenkastu razliku odveo Domagoj Vuković košem u prvom napadu druge dionice (22-11), a isti je igrač svojim 11. košem u samo šest minuta na parketu postavio i 30-15 koju minutu kasnije. Zadar se privikao na unutarnju igru suparnika, a kada je usporio Đuguma prednost je mirno nastavila rasti pa je kapetan Šime Špralja svojim devetim košem odveo domaćine na plus 19 (38-19), da bi se na odmor otišlo s 48-25, 23 razlike za domaćine.

Kaštelani su prve četiri minute nastavka ostali bez koša iz igre što su momci Aramisa Naglića iskoristili da se ekspresno odvoje na 30 razlike i riješe pitanje pobjednika, pa smo do kraja na parketu gledali mladog Juru Planinića koji je svoju priliku iskoristio da s 11 koševa, deset skokova i peta asistencija pokaže da ga se s pravom smatra jednim od najvećih talenata zadarske momčadi.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Mislav Brzoja i Domagoj Vuković s 24, odnosno 20 koševa, dok je goste predvodio Dino Šipić s 20 poena.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA