Zadar

HDZ ODREDIO KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA I ŽUPANA

Plenković u utorak dolazi u Zadar, potvrdit će kandidature Dukića i Longina

Imena će službeno biti potvrđena u utorak, kada će u posjet Zadarskoj županiji doći premijer Andrej Plenković

Kraće vrijeme vladala je neizvjesnost oko kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije. Spominjale su se različite frakcije, rezultati internih anketa, a na kraju prema svemu sudeći promjena neće biti. Već prije desetak dana znalo se da po novi mandat ide Božidar Longin, a od ovog tjedna jasno je da u novu kampanju ide i sadašnji gradonačelnik Branko Dukić.

Izvori iz stranke spominjali su mogućnost da HDZ na to mjesto kandidira državnog tajnika Šimu Erlića, no procjena je kako Dukić ima već broj glasača koji nisu članovi, pa ni simpatizeri stranke. Također, nakon što je suparničkom kandidatu Marku Vučetiću zamjerena povezanost s Renom Sinovčićem, kandidaturom Erlića, čiji je otac bio prvi SInovčićev suradnik, ovaj bi argument sami sebi izbili iz ruke.

Imena će službeno biti potvrđena u utorak, kada će u posjet Zadarskoj županiji doći premijer Andrej Plenković. Sjednica Županijskog odbora planirana je za večernje sate, no kako su Dukić i Longin jedini kandidati, jasno je da će ih moći ranije potvrditi i sam premijer.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (126)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA