SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711580400 AND gallery_id = 9512File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711580400, '9512', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Plesne minijature: od grčkog plesa do izvedbe na šipci - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

FOTO ŠESTOG IZDANJA

Plesne minijature: od grčkog plesa do izvedbe na šipci

Šesta po redu Večer plesne minijature započela je sugestivnom izvedbom grčkog plesa Sirtaki u koreografiji Natali Perić i izvedbi mnogobrojnog Zadarskog plesnog ansambla u atriju Kneževe palače

Šesta po redu Večer plesne minijature započela je sugestivnom izvedbom grčkog plesa Sirtaki u koreografiji Natali Perić i izvedbi mnogobrojnog Zadarskog plesnog ansambla u atriju Kneževe palače. Nakon pozdravnog govora voditeljice Ansambla Sanje Petrovski, publika je imala priliku vidjeti začudnu minijaturu u izvedbi Josipe Štulić i Natali Perić, Monster na maloj i povišenoj pozornici odmorišta stepenica. Duet je nastao unutar istraživanja za plesnu predstavu Gozd pod mentorstvom koreografkinje Matee Bilosnić.

Program se nastavio u prepunoj Koncertnoj dvorani Braće Bersa izvedbom koreografija učenica Srednje škole suvremenog plesa Blagoje Bersa iz Zadra pod vodstvom Jasne Frankić Brkljačić. Djelo 5 - 7 - 5 inspirirano je japanskom haiku poezijom. Skoncentrirano i smireno, plesačice su zen atmosferu prenijele i na publiku. Potom je Marin Lemić, majstor tjelesne komunikacije, izveo duhovito i virtuozno svoju koreografiju Beneath The Surface kojom je izazvao erupciju oduševljenja u publici. Nastavio je Zadarski plesni ansambl sa komunikativnom i fizički osviještenom izvedbom Filipe Bavčević koja je plesala na dio teksta iz romana Proljeća Ivana Galeba Vladana Desnice, a kojeg su čitali Lucija Matković i Vito Sikirić. Suvremenu plesnu umjetnosti zamijenila je klasična baletna tehnika. 

Djevojke iz Baletne udruge Pirueta posvećeno su izvele dio iz baleta Rossini Card u koreografiji Vinke Zekić. Plesna udruga Kissa s Paga s koreografijom Time After Time koreografkinje i voditeljice Kristine Alaburić unijela je svježinu sa spretnom i mladom plesnom četvorkom. Iz grupe In Fluks nastupila je u solo izvedbi Matea Končurat, te grupa plesača pod vodstvom Vesne Boban. Gostovao je i duet iz plesne udruge Nimeta: Katarina Markoč i Ana Ema Štefulić s Tangom Oriental. Na kraju je u ime Studia I na koreografiju Laure Smoljan nastupila atraktivna Marta Vulić s plesom na šipci. 

Svi izvođači na kraju Večeri plesne minijature okupljili su se na pozornici pozdravljeni gromoglasno od zadovoljne publike. Velebni prostor Kneževe palače i Koncertna dvorana braće Bersa zanimljivi su i vrlo zahvalni za plesne i kazališne izvedbe. Predstave koje izlaze iz zadanih okvira kazališnih institucija osvježenje su za izvođače i gledatelje. Večer plesne minijature projekt je Zadarskog plesnog ansambla i plesnih grupa, udruga i škola koje u doba proslave Dana Grada prezentiraju svu svoju raznolikost, zrelost i kvalitetu. Događanje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Zadra i zaklade Kultura Nova.

Večer plesnih minijatura
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA