Sport

OVOG VIKENDA TRADICIONALNA ZADARSKA KOKA

Pokažimo zašto je Zadar grad jedrenja - u subotu svi na more!

Preko Facebook stranice Zadarske Koke mogu se javiti svi vlasnici brodova koji nemaju s kim jedriti, ali i oni koji bi jedrili a nemaju brod

Svi koji imate jedra, ili želite biti pod jedrima ovog vikenda - izađite na more i uživajte u Zadarskoj Koki, tradicionalnoj regati koja se u Zadru već 14. put krajem sezone organizira kao veliko druženje u čast pomorske tradicije i svij jedriličarskih uspjeha. Od 11 sati u subotu s ata gradske rive, nakon znaka gradonačelnika Branka Dukića, na more će krenuti, nadaju se organizatori, barem 100 plovila, čime bi se srušio dosadašnji rekord iz 2010. godine, kada je nastupilo 96 ekipa.

- Radimo na masovnosti i želimo svake godine sve više sudionika, no to ovisi ponajprije o vremenskim uvjetima., Još je rano za točnu meteorološku prognozu, nadamo se lijepom vremenu za jedrenju jer smo svjesni da je ružno biti na moru kada uvjeti nisu zadovoljavajući, rekao je jutros u prostorijama JK Uskok potpredsjednik kluba i sportski direktor Robert Sandalić.

Organizatori očekuju goste s cijelog Jadrana. U lučici je već usidren Molo Longo, pobjednik Mrdujske i Viške regate, a dolazak najavljuju i Puležani nakon Barcolane. Jednako im je važno sudjelovanje onih koji nisu toliko vični jedrenju, pa je ove godine pripremljena posebna novost.

- Preko Facebook stranice Zadarske Koke mogu se javiti svi vlasnici brodova koji nemaju s kim jedriti, ali i oni koji bi jedrili a nemaju brod. Nastojat ćemo ih povezati, po potrebi angažirati i klupske skipere kako nitko ne bi ostao na "suhome". Iz iskustva znamo da uvijek ima više mjesta nego ljudi, rekao je jedan od organizatora Jakov Šokota.

Regata ima predviđena tri kursa - bura, jugo i maestral, a po sadašnjim očekivanjima to će biti lagani maestral. Oznake koje se obilaze su smještene nadomak svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom jedrilice moraju obvezno proći desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna.

Kako brodovi budu pristizali u JK Uskok počinjat će zabava, s bogatim gastropogramom i delicijama za koje će biti zadužen chef Stipe Šimunov. Dobra zabava zajamčena je uz band Ljetno kino, saksofonista Jakšu Jordesa i DJ Domagoja.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA