Zadar

BIZNIS 53-GODIŠNJAKA

Policija ga povezala s još jednim slučajem prijevare

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su novo kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Zadra, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

- Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u veljači 2017. godine sklopio ugovor o ustupu potraživanja s vlasnikom obrta s varaždinskog područja u kojem se obvezao da će uz proviziju provesti prijeboj međusobnih potraživanja između više trgovačkih društava, a po provedenim kompenzacijama navedenom obrtu isplatiti iznos od 69.682,40 kuna, umanjen za proviziju, a nakon što je naplatio potraživanja, vlasniku obrta je uplatio samo manji dio novca, dok je protupravno zadržao za svoje trgovačko društvo novčani iznos od 67.682,40 kuna, te za isti novčani iznos oštetio navedeni obrt, priopćili su iz PU zadarske.

Protiv 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u prijevaru u gospodarskom poslovanju.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA