Zadar

TKO ĆE GA KORISTITI?

Policija je odselila s Poluotoka, ali parkiralište ostaje zauzeto

Preseljenjem Prve policijske postaje s Poluotoka ostalo je poluprazno parkiralište uz hotel Zagreb.

Preseljenjem Prve policijske postaje s Poluotoka ostalo je poluprazno parkiralište uz hotel Zagreb.

Što će biti s tim prostorom na kojem je iscrtano 20 parkirnih mjesta, pitali smo gradsku upravu. Pročelnik Robertino Dujela je odgovorio kako Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša nema nadležnost nad dodjeljivanjem, ustupanjem i davanjem u najam parkirališnih mjesta trećim osobama, te dodao: "Ono što mi možemo i hoćemo to je staviti ih ma raspolaganje našim sugrađanima ukoliko dobijemo odluku da više nisu potrebna institucijama policije i pravosuđa". Međutim, Dujela neće moći ispuniti želju građanima, jer smo iz Grada Zadra naknadno dobili službenu informaciju.

Ona glasi kako postoji odluka iz 2008. godine po kojoj je parkiralište na samoj terasi dodijeljeno uza potrebe MUP-a i pravosuđa. Policija je odselila, ali to će parkiralište i dalje korististi sa Suda i Odvjetništva, prenijela nam je Ivana Dadić.

Pa neka se komodaju na rezerviranim mjestima koje, nadamo se, i plaćaju te institucije kao što je u novijoj praksi po kojoj Odjel za gospodaranje gradskom imovinom može, a hotelima i mora ustupiti parkirna mjesta uz određenu naknadu.

A što će biti s budućim hotelom Zagreb?

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA