SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 8518File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '8518', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Policija još nije otkrila uzrok požara u Marini Zadar koji je posljedica zapuštenosti - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

KOCKA JE BAČENA U NAPUŠTENOM CASINU

Policija još nije otkrila uzrok požara u Marini Zadar koji je posljedica zapuštenosti

Policija, dan poslije izbijanja požara u prostoru nekadašnjeg casina Marine Zadar, još nije službeno ustvrdila uzrok.

ZADAR- Policija, dan poslije izbijanja požara u prostoru nekadašnjeg casina Marine Zadar, još nije službeno ustvrdila uzrok.
On nije tehničke prirode, samim time što je struja isključena iz te i susjedne zgrade, zatvorenih prije 10 godina. Za sad je pretpostavka da se radi o vandalskom činu. Iz uprave Tankerkomerca već su  nekoliko puta upozoravali policiju da se u taj prostor provaljuje.
- U lipnju smo očistili prostor. Iznijeli smo pet kontejnera smeća i zatvorili, kazao nam je Roberto Motušić, predsjednik Uprave.
Ne može se još ni govoriti o razmjerima šteta, mada je Tankerkomerc spreman je sanirati a prostor zatvoriti i zaštiti. Srećom da se požar brzom intervencijom vatrogasaca nije proširio izvan zgrade na kojoj je danas vidljivo crnilo. Jučer je bilo dramatično.

Crnilo je upozorenje na zapuštenost još jednog prostora kojeg su uzurpirale nepoznate osobe. Slično kao što se događalo u prostorima objekta koje je u Zadru gradila JNA a Država ih pustila da obrastu u korov nemara i propadanja.
Država je i sada ta zbog koje je Marina Zadar „čardak ni na nebu ni na zemlji".  Prva komercijalna marina na Jadranu predmet je sudskog sporenja između onih koji su gradili marinu i Države koja je propustila civilizirano razriješiti zbilju i nove zakone u razumnom roku. Vrhunac  neriješenog odnosa je natječaj za koncesiju koji traje četiri i pol godine. Posljedica svega toga doveli su u simboličnom značenju i do požara.

Vatra je izbila nešto prije podne koje je odavno otkucalo u gradskoj marini u srcu Zadra. Zbog tog požara koji je u nedjelju bio ružna vijest u svim medijima, mnogi bi se trebali barem sramiti. A tko će odgovarati, na to pitanje odgovor se čeka iz PU zadarske. Kocka je u svakom slučaju bačena izgorenoj kockarnici.

Požar u Marini Zadar 9. 12. 2018.
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA