Zadar

ISTI JE BROJ OD 12 STANOVA KOJE DAJU GRADONAČELNICI

Policija nije vratila kadrovski stan, za razliku od Bolnice koja ga je dala za patologinju

Mandat gradonačelnika Zadra bit će obilježen odlukom o tome da stan od 115 metara četvornih kojeg je odlaskom u mirovinu napustio Radovan Dunatov, prepusti KK Zadra.

Mandat gradonačelnika Zadra bit će obilježen odlukom o tome da stan od 115 metara četvornih, kojeg je odlaskom u mirovinu napustio Radovan Dunatov, prepusti Košarkaškom klubu Zadar. No, kako je javnosti poznato, to nije jedina odluka aktualnog gradonačelnika Branka Dukića o dodjeli gradskih stanova.

Gradonačelnik Zadra ima pravo u svom mandatu na dodjelu pet kadrovskih stanova. Ali ta se brojka u Gradu Zadru već duže vremena zadržava na 12 dodijeljenih stanova.

Iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom poslali su nam već poznate podatke o tome kojim su institucijama za njihove kadrove dodijeljeni stanovi:

- 3 (tri) ugovora o najmu stanova sa 3 (tri) djelatnika Opće bolnice Zadar,
- 4 (četiri) ugovora o najmu stanova sa 4 (četiri) djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave zadarske,
- 2 (dva) ugovora o najmu stanova sa 2 (dva) djelatnika Sveučilišta u Zadru,
- ugovor o najmu stana s djelatnikom Jedriličarskog kluba Uskok,
- ugovor o najmu stana s članom Kuglačkog kluba Zadar,
- ugovor o najmu stana s djelatnikom Arheološkog muzeja u Zadru.

Brojčanih promjena nije bilo, napominju iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom. Međutim, tijekom 2019. godine jedan djelatnik Opće bolnice Zadar vratio je Gradu Zadru stan u posjed. S obzirom na to da se u Gradu Zadru, kao uostalom i u ostatku Republike Hrvatske, bilježi nedostatak liječnika i medicinskih djelatnika i to osobito liječnika u deficitarnim specijalizacijama, iz Grada Zadra je taj stan predan u najam drugom zdravstvenom djelatniku deficitarne specijalizacije, navodi se u pisanom očitovanju iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Na naš dodatni upit, rekli su kako ga je dobila jedan od liječnica Odjela za patologiju, bez kojeg je u jednom periodu ostala zadarska bolnica.

Kako se jako dobro zna da je najviše stanova dodijeljeno zadarskoj policiji, pitali smo nadležne što je s onima koji su korisnici gradskih stanova, a otišli su u mirovinu, navodeći primjer jednog od takvih.

Policijska uprava zadarska dobila je "ukor" Odjela za gospodarenje gradskom imovinom iz kojeg je napisano  "kako bi institucija (Korisnik) kojoj je predmetni stan dodijeljen s osnova zbrinjavanja kadra, trebala obavijestiti Grad Zadar o neispunjavanju potrebnih uvjeta kod osobe koja koristi to pravo. Vezano za konkretan upita o statusu najmoprimca, Grad Zadar je uputio dopis PU zadarskoj radi dostave podatka o statusu imenovanog", navodi se u odgovoru iz odjela kojeg vodi pročelnik Tomislav Korona.

No, to nije jedini slučaj, budući da je u PU zadarskoj došlo do višestruke kadrovske smjene, a neki su od prijašnjih gradonačelnika Zadra dobili kadrovske stanove.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA