Biznis

DOMAĆA PROIZVODNJA INOVATIVNIH PLOVILA

Polupodmornice i Taxi Cat i ove godine na Biograd Boat Showu

Ove godine opet će nastupiti na ovogodišnjem Biograd Boat Show-u, koji će biti održan ovaj vikend, te predstaviti svoj Taxi Cat i polupodmornicu 12 PAX

Nakon što su lani pretpremijerno predstavili svoje novo plovilo - Taxi Cat, putnički katamaran kapaciteta do 12 osoba, biogradska tvrtka Agena Marin ove godine se na Biograd Boat Showu, kao jedini domaći izlagač, predstavlja s godinom iskustva više u proizvodnji ovog plovila, ali i svojom prvom uspješnicom, polupodmornicom predstavljenom 2016. godine.

Budući da su prije tri godine dostigli svoj cilj prodaje od 30 turističkih polupodmornica na jadranskoj obali, Agena Marin iz Biograda na Moru odlučila je svoj posao proširiti u međunarodne vode. Prvi izvoz polupodmornice 2016. bio je ni više ni manje nego na Maldive, a što se tiče Hrvatske isporuka je bila na otok Krk (PAX 55). Godine 2017. nastavljano je uspješno poslovanje pa su polupodmornice isporučene u Grčku i na Karibe, a ove godine i u Italiju.

Taxi katamaran „Taxi Cat", prvi namjenski brod u Hrvatskoj i, štoviše, u svijetu  dostavljen je u Korčulu te je time zabilježio i svoju prvu prodaju:

- Prodaja ide dobro, zadovoljni smo jako. Naravno da nije bajka, ali guramo dalje i trudimo se, izjavljuje Mladen Peharda, vlasnik i direktor Agene, koji je od djetinjstva htio izgraditi svoj brod, a sada je tu želju u uspješnu privatnu tvrtku.

Radi se o inovativnom katamaranu čija je namjena prvenstveno taxi i izletnički prijevoz putnika, ronilački turizam i komercijalni ribolov na kraćim linijama. Stečena znanja i koncept gradnje planiraju se primijeniti na veće plovilo dužine 17 metara i nosivosti 50-80 putnika.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA