Kultura

PROČELNICA BUŠIĆ O ISHODU NOVOG NATJEČAJA

Pomogli udrugama u kulturi da prebrode korona uvjete

Na javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u kulturi stiglo je 111 prijava udruga, podatak je kojeg je iznijela pročelnica Dina Bušić.

Na javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u kulturi stiglo je 111 prijava udruga, podatak je kojeg je iznijela pročelnica Dina Bušić.

Ona smatra da su udruge preživjele teško razdoblje a da su im oni iz Odjela za kulturu pomogli prenamjenama odobrenih programa s obzirom na korona uvjete.

 Jesu li im isplaćeni odobreni iznosi za 2021. godinu i što je s onima koji su dobili  novac a nisu ostvarili program poput Orgulja sv. Stošije, trebalo bi se znati u prosincu  kada se  predlaže financiranje novog programa potreba u kulturi za  2022. godinu.

 Iz nabrajanja pročelnice Bušić na Kolegiju gradonačelnika, zapisali smo  kako se za glazbu i ples prijavilo 12 udruga, za dramsko i kazališno djelovanje 15, a najviše, 23 prijave stiglo je za književnost i izdavaštvo.  Čak dvije prijave stigle su za medijsku promociju kulture. Lani nije bilo niti jedne pa je na papiru ostalo neraspoređeno 40 tisuća kuna.

O tom tko će i koliko dobiti novaca, raspravljalo je Kulturno vijeće Zadra a konačna rapodijela znat će se u Odjelu za kulturu kada se bude kreirao Gradski proračun za 2022. godinu.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA