Zadar

HUMANITARNI TURNIR - SVI NA BOŽAVU OVE SUBOTE!

Pomozite samohranoj majci iz Škabrnje kako bi uspjela sačuvati osmijeh svoje djece

Kad jednom uđete u kuću obitelji Matijević, teško je otići. No, ne zbog uvjeta jer je riječ o trošnom objektu, već iz razloga što vas Nikolina, Ivona, Monika, Andrija i Magdalena neće pustiti iz zagrljaja. Njihova majka Andrijana trudi se kako bi što duže sačuvala taj njihov zarazni osmijeh, no okolnosti su sve teže.

Kad jednom uđete u kuću obitelji Matijević, teško je otići. No, ne zbog uvjeta jer je riječ o trošnom objektu, već iz razloga što vas Nikolina, Ivona, Monika, Andrija i Magdalena ne puštaju iz zagrljaja. Njihova majka Andrijana trudi se kako bi što duže sačuvala taj njihov zarazni osmijeh, no okolnosti su sve teže.

Sve je krenulo nizbrdo 2007. godine kad je njezin suprug Vinko, ratni pripadnik 84. Gardijske bojne Termiti, doživio prvi moždani udar.

- Tada sam bila trudna s najstarijom kćeri. Vinko se oporavio, no 2011. godine uslijedio je novi šok, a zatim i treći i četvrti, ispričala nam je Andrijana prošlog tjedna.

Tada je još postojala nada kako će se Vinko oporaviti od četvrtog moždanog udara, no nažalost, već je sljedećeg dana stigla tužna vijest, zbog koje smo i pauzirali objavu ovog teksta. Nadamo se kako će se sada, u trenucima dok je Zadarsku županiju obuzela lavina dobrote, pronaći ljudi koji im mogu pomoći.

Među njima već su neko vrijeme članovi Udruge mladih (ali i starijih!) Božave, koji im pomažu koliko god mogu. Tako ove subote, u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Božave, organiziraju prvi humanitarni košarkaški (4na4) turnir Božava Bay Madness koji će se održati na jedinstvenoj lokaciji u zaljevu Opatičina.

Ostalo je još samo jedno slobodno mjesto, a zainteresirani se mogu javiti preko Facebook stranice. Za vrijeme i nakon turnira održavat će se zabavni program uz šank i roštilj, a u slobodnoj prodaji bit će i službene majice turnira. Cjelokupni prihod od turnira, glavni organizator - Udruga Mladih Božava donirat će potrebitoj obitelji iz Škabrnje.

Ono što im je još hitno potrebno su majstori svih zanata, koji ih neće ostaviti na cjedilu kao što su to učinili oni posljednji. Naime, tijekom zime obitelji Matijević doniran je materijal za uređenje kuće kao i dio namještaja, a djeca su već sretno birala boje za svoje sobe. No, "majstori" su ubrzo nestali, a iza sebe su ostavili sobe bez vrata, laminat na neravnom podu, špine koje propuštaju vodu u zidove, neispravne instalacije...

- Nije im ništa nedostajalo dok su radili, ni hrane ni pića. Rekli su da će se vratiti kada zatopli. Zatoplilo je odavno, a oni se ne javljaju. Ne bih to nikad mogla napraviti da sam na njihovom mjestu, ipak su mala djeca u pitanju, rekla nam je Andrijana ne želeći ih imenom prozivati u medijima. Ona je ipak zahvalna na svakoj pomoći, pa premda ona bila polovična.

Za to vrijeme njih šestero spavaju u jednoj sobici, no skromna Andrijana ističe kako to nije toliko strašno.

- Naviknuli smo se, sliježe ramenima.

Nemojmo dopustiti da ovakva situacija obitelji Matijević postane navika!

Podaci za uplatu donacija

UDRUGA MLADIH BOŽAVA
IBAN: HR1224070001500014627

MODEL: HR99
Svrha uplate: Donacije za obitelj Matijević
SWIFT/BIC: OTPVHR2X
OTP BANKA

Kontakti: Filip 0912072525 / Lucija 0918805381

Kako do turnira?

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA