Zadar

KAPITALAC AGLOMERACIJE OD 180 MILIJUNA KUNA

Poništen natječaj za natkrivanje bazena, a objavljen za Zadar bez crnih jama

Natkrivanje bazena na pročistaču otpadnih voda do daljnjega je na čekanju.

Natkrivanje bazena na pročistaču otpadnih voda do daljnjega je na čekanju. Povjerenstvo je poništilo natječaj za kojeg je procjena vrijednosti iznosila 25 milijuna kuna, iako su stigle tri ponude. No, odluka nije donesena jer, kako doznajemo, nisu mogli napraviti objektivnu evaluaciju, osobito dviju bliskih ponuda. Natječaj će se ponoviti, a dva mjeseca ostaju izgubljena.

Dogradnja uređaja na Ričinama dio je aglomeracije Zadar - Petrčane koja je i dalje u fazi pripreme. Početkom ovog tjedna objavljen je kapitalni dio projekta - radno nazvan Zadar. Uz najveću procijenjenu vrijednost od 180 milijuna kuna, taj dio izgradnje sustava otpadnih i oborinskih voda obuhvaća 19 manjih projekata, s kojim bi Zadar trebao posati grad bez crnih jama. Otvaranje ponuda za taj važni natječaj Odvodnje je 10. rujna.

Mjesec dana ranije bit će otvaranje ponuda za ponovljeni natječaj koji se odnosi na
područje Bokanjca. Procjena vrijednosti ostala je ista - 132 milijuna kuna, a računa se da su se promijenile okolnosti u odnosu na prvi natječaj kad je stigla 95 milijuna kuna veća ponuda. Idućeg tjedna, najavio je direktor Odvodnje Grgo Peronja, bit će objavljen natječaj za Petrčane, koji je s nešto manjom procjenom vrijednosti nego za Bokanjac. Uz Sinjoretovo to bi bila zaokružena priča na izgradnji civilizacijskog standarda kanalizacije u Zadru, nazvan projektom stoljeća kojeg sufinancira EU.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA