Biznis

NADZOR OD ŠEST DANA

Poreznici i carinici u akciji - na udaru računi taksista

Evo prilike da nezadovoljni korisnici taksi usluge koja se sa Zračne luke do Grada nudi putnicima preko popsrednika za 120 eura, da takve prijave nadležnim službama.

Evo prilike da nezadovoljni korisnici taksi usluge koja se sa Zračne luke do Grada nudi putnicima preko popsrednika za 120 eura, da takve prijave nadležnim službama.

​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od  danas 8.  do  14. kolovoza nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: ​

- C 10.7 - Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,

- I 55 - Smještaj,

- H 49.32 -Taksi služba.Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugim aktivnostima uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koja se koristi za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršitelje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-10-01, web servisa „Pišite nam" https://www.porezna-uprava.hr/kontakti/Stranice/Pi%C5%A1ite-nam.aspx ili dolaskom u najbližu ispostavu Porezne uprave.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA