Biznis

OSTAJU SAMO ŠEFOVI ODJELA U OČEKIVANJU POSLA

Posljednjeg dana lipnja polovica radnika napustit će SAS-a, ostali u otkaznom roku

Polovica od 70-ak radnika SAS Strojogradnje od 30. lipnja napušta nekad slavnu i uspješnu tvornicu koju je stavorio i nasilu napustio Stanislav Antić.

Polovica od 70-ak radnika SAS Strojogradnje od 30. lipnja napušta nekad slavnu i uspješnu tvornicu koju je osnovao i na političku silu napustio Stanislav Antić.

Oni su pristali na sporazumni otkaz i ponuđene otpremnine, kazao nam je direktor Tonko Šarić. Ostalima teče otkazni rok. U SAS Strojogradnji ostaju direktor i voditelji odjela. Njih desetoro. Odavno je skinuta posljednja blokada računa SAS-u, pa su isplaćene sve plaće i zaostaci, a dijelom su bili u programu zaštitnih mjera Države, doznaje se od direktora.

Sve to je proces restrukturiranja poduzeća koje ostaje bez radnika, ostaje na tržištu, pa će se prema potrebi i dobivanju posla radnici vraćati. SAS Strojogradnja nije završila u stečaju, nije ugašena, ali je upitne budućnosti.

S obzirom na to da vlasnici nisu ulagali u SAS, restrukturiranje je prijelazni period, prema prodaji onoga što je na žalost najveća vrijednost SAS-a, a to je zemljište na kojem se nalazi taj ogromni pogon unutar stambene zone.
Da je izgrađen novi i manji proizvodni pogon, možda bi netko i povjerovao da će opstati SAS Strojogradnja iz kojeg je stvoren dio Zadra.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA