Kultura

11. PROSINCA

Poštanski žig i omotnica za 50. obljetnicu Lige protiv raka Zadar

Autor idejnog rješenja omotnice i žiga je Igor Černigoj, predsjednik HFD Zadar.

U povodu 50. obljetnice Lige protiv raka Zadar Hrvatsko filatelističko društvo Zadar izdalo je prigodni poštanski žig koji će biti u uporabi 11. prosinca u Pošti na Relji. Žig je izdan u suradnji sa zadarskom Ligom protiv raka, čime je ovoj vrijednoj zadarskoj udruzi odano zasluženo priznanje i na ovaj osebujan filatelistički način.

Tim povodom izdana je i prigodna omotnica (spomen koverta) koja se zbog svoje atraktivnosti najviše koristi za dopunu tematskih zbirki, zatim kao suvenir, a može poslužiti i za slanje poslovne pošte. Autor idejnog rješenja omotnice i žiga je Igor Černigoj, predsjednik HFD Zadar.

HFD Zadar i Liga protiv raka Zadar pozivaju građane da 11. prosinca prošetaju do pošte na Relji i pošalju poneko pismo, razglednici ili čestitku s ovim žigom i na taj način pronesu vijest o 50. rođendanu najuspješnije Lige protiv raka u Republici Hrvatskoj, poručuju iz ove dvije vrijedne zadarske udruge. Poštu treba predati na šalteru broj 1, na koju će se odmah otisnuti prigodni poštanski žig.

S obzirom na nadolazeće blagdane očekuje se da će u ponedjeljak mnogobrojna privatna i poslovna pošta biti pečatirana ovim žigom te da će informacija o 50. obljetnici zadarske Lige protiv raka u nerednih nekoliko dana otputovati u mnoge domove diljem Hrvatske, Europe i svijeta.

Svečano predstavljanje prigodne omotnice i prigodnog poštanskog žiga u organizaciji Lige protiv raka Zadar održat će se u Gradskoj loži 8. prosinaca s početkom u 11 sati.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA