Zadar

ZBOG ŽURNIH IZMJENA U GRADSKOJ BLAGAJNI

Povijesna sjednica Gradskog vijeća - samo jedna točka

U četvrtak se održava sjednica Gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda - prijevremeni rebalans u gradskoj blagajni koja je ove godine planirana na 518 milijuna kuna.


U četvrtak se održava sjednica Gradskog vijeća Zadra sa samo jednom točkom dnevnog reda - prijevremeni rebalans u gradskoj blagajni koja je ove godine planirana na 518 milijuna kuna.

Gradski proračun, kao što smo već najavili, mijenja se zbog visokih troškova poštanskih usluga i građevinskih radova na dogradnji područne škole Ploča.
Iako se sjednica Gradskog vijeća pripremala s još točaka dnevnog reda, pa je druga trebala biti proširenje zone parkiranja, gradska vlasti su odustale jer će u lipnju biti nova sjednica.

Ova je sjednica izvanredna zbog žurbe ali i presedan -  s jednom točkom dnevnog reda. U povijesti Gradskog vijeća nikada nije bilo takve sjednice. One se u pravilu  održavaju svaka tri mjeseca pa je na dnevnom redu u prosjeku 20ak točaka. Sjednice Gradskog vijeća već su godinama maratonsko nadmudrivanje koje uvijek završi s većinom ruku vijećnika kao sigurne glasačke mašinerije gradskoj vlasti.

Ova će trajati duže jer će imati i Aktualni sat koji je istina ograničen na manje od dva sata. To je uvijek najzanimljiviji dio sjednice Gradskog vijeća isključivo zbog pitanja oporbenih vijećnika. Sjednica Gradskog vijeća u lipnju imati i žestok dnevni red, osobito ako se na njega stignu uvrstiti urbanistički planovi Vitrenjak II i Bregdetti koju su na ocjeni u Ministarstvu prostornog uređenja i graditeljstva.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA