Zadar

UPITAN ISHOD NAJVEĆEG NATJEČAJA ZA AGLOMERACIJU

Povjerenstvo odlučuje o 95 milijuna kuna većoj ponudi

U ponedjeljak će se sastati Povjerenstvo za zadarsku aglomeraciju koje će odlučivati o ishodu prvog natječaja objavljenog za gradnju kanalizacijskog sustava na području Bokanjca

U ponedjeljak će se sastati Povjerenstvo za zadarsku aglomeraciju koje će odlučivati o ishodu prvog natječaja objavljenog za gradnju kanalizacijskog sustava na području Bokanjca.

Na natječaj kojeg je u studenom objavila Odvodnja, prije koji dan stigla je samo jedna ponuda zadarske Vodoinstalacije na 227.4 milijuna kuna bez PDV-a. Iako je 10-ak tvrtki podiglo dokumentaciju, samo se Vodoinstalacija javila za posao procijenjene vrijednosti od 132 milijuna kuna s 95 milijuna većom ponudom. Iako se radi od EU sufinanciranju projekta, ponuda koja je premašila 70 posto i više od procijenjene vrijednosti javne nabave, teško da se može prihvatiti. Konačnu odluku o tom natječaju donijet će Povjerenstvo u kojem sjede predstavnici Ministarstva, Hrvatskih voda, Grada Zadra te Odvodnje - dakle svih koji sudjeluju u financiranju i provedbi projekta aglomeracije. 

Ona je u Šibeniku počela prošle jeseni gdje na poslu od tri godine već radi Vodoinstalacija u zajednici ponuditelja - Sarađen iz Stankovaca, Vodotehnika Zagreb i Vodoprivreda Split. Njihova ponuda od 288 milijuna kuna bila je "teža" za 80 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti natječaja koji je proveden 2018. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA