Kultura

DANTE ALIGHIERI

Poznati dobitnici nagrada na natječaju "In viaggio"

Nagrađeno je ukupno 5 radova u tri kategorije literarnog dijela natječaja, 7 radova u dvije kategorije likovnog dijela natječaja i 2 rada u kategoriji radova pristiglih izvan Zadarske županije.

Udruga Dante Alighieri Zadar u ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine organizira dodjelu nagrada i priznanja nagrađenim studentima i učenicima, njihovim mentorima i svim sudionicima literarno-likovnog natječaja "In viaggio con Dante!. Dodjela nagrada održat će se u prostorijama Udruge (Kovačka ulica 2, Zadar) s početkom u 12.00 sati.

Poziv za sudjelovanjem na natječaju objavljen je 20. ožujka na mrežnim stranicama Udruge a predviđao je izradu literarnog rada na talijanskom jeziku ili izvedbu likovnog rada u slobodnoj tehnici na temu Putovanje s Danteom nadahnuto Božanstvenom komedijom.

Nagrađeno je ukupno 5 radova u tri kategorije literarnog dijela natječaja, 7 radova u dvije kategorije likovnog dijela natječaja i 2 rada u kategoriji radova pristiglih izvan Zadarske županije.

Na natječaju su sudjelovali studenti Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, učenici gimnazije Vladimira Nazora, OŠ Krune Krstića i OŠ Petra Preradovića iz Zadra, učenici OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca, OŠ Benkovac iz Benkovca, OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, Klasične gimnazije Ivana Pavla II iz Zadra te učenici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva i OŠ Zlatar Bistrica iz Zlatar Bistrice., izvijestio je predsjednik udruge doc. dr. sc. Boško Knežić.

Najbolji literarni rad među studentima napisala je Corinne Alessi, Katarina Matulić iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II najbolje je napisala poetski uradak u konkurenciji srednjih škola, a od osnovaca je najbolja bila Gerarda Solimine iz OŠ Benkovac.

Za likovne nagrade priznanja će dobiti Julija Kršlović Babić (Klasična gimnazija Ivana Pavla II), Klara Vulelija, Petar Bajzek, Laura Dražina i Nikolina Vrcelj (OŠ Benkovac), Laura Mičić, Mihaela Rončević i Laura Bošnjak (OŠ Kruno Krstić) , Šime Marelić (OŠ Jurja Barakovića, Ražanac). Posebne nagrade za radove izvan Zadarske županije dobit će Andrea Vasilj (OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo i Gita Vlahek (OŠ Zlatar Bistrica).

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA