Zadar

ZAKAZANE RASPRAVE ZA GIERGIU I SURAĆA

Poznati zadarski sportaši Valentinovo će provesti na sudu

Poznati zadarski sportaši, bivši kapetan Nogometnog kluba Zadar Jakov Surać i košarkaška legenda Giussepe Pino Giergia, Valentinovo će provesti na Općinskom sudu u Zadru.

Poznati zadarski sportaši, bivši kapetan Nogometnog kluba Zadar Jakov Surać i košarkaška legenda Giuseppe Pino Giergia, Valentinovo će provesti na Općinskom sudu u Zadru. Istog dana, 14. veljače, zakazani su nastavci glavnih rasprava za dva poznata slučaja. 

Posjetimo, Surać je suočen s optužbama za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda zadarskom novinaru Hrvoju Bajlu. U optužnici ga se tereti se da je 24. lipnja 2018. godine oko 19,30 sati na Obali kneza Branimira prišao 33-godišnjaku kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, te u cilju da kod njega izazove strah, uputio mu prijeteće riječi, a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod, a Surać ga je nastavio udarati nogama i šakama u glavu i tijelo. Na posljednjem ročištu, održanom početkom prosinca, sutkinja Mitra Meštrović saslušala je svjedoke tužiteljstva, Bajlovog prijatelja Marina Labrovića te kolegu Vedrana Vidučića. Na Valentinovo bit će saslušan vještak medicine dr. Davor Mayer čiji je iskaz obrana najavila kao presudan jer će demantirati tvrdnje na kojima je utemeljena optužnica, a tiču se načina dobivanja ozljeda.

Drugi slučaj datira iz 2013. godine kada je podignuta optužnica protiv Giergie i Dina Perovića kojih se teretilo da su kao direktor i predsjednik Košarkaškog kluba Zadar zajedno zlouporabili ovlasti u gospodarskom poslovanju i time oštetili državni proračun za više od 17 milijuna kuna. U odnosu na Perovića optužnica je poništena, dok se za Giergiju nastavlja sudski postupak kod suca Ivana Markovića. Suđenje proslavljenom zadarskom košarkašu započelo je u rujnu 2017.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA