Zadar

ODLUČILO UPRAVNO VIJEĆE ORTOPEDSKE BOLNICE

Pravnik Mate Kutleša novi ravnatelj, za Marcelića bili Grozdana Perić i dr. Poropat

Odlukom Upravnog vijeća izabran je pravnik Mate Kutleša za novog ravnatelja Ortopedske bolnice koja je na rubu opstanka

Odlukom Upravnog vijeća izabran je pravnik Mate Kutleša za novog ravnatelja Ortopedske bolnice koja je na rubu opstanka.

Među sedmero kandidata Upravno vijeće, kojim je danas predsjedavao Ivan Knez, donijelo je odluku da voditelj biogradske ispostave ureda državne uprave, koja je ukinuta početkom godine, postane ravnatelj bolnice. Kutleša je kadar u srednjim tridesetima, a doznajemo i kako stanuje u Sukošanu. On je uz glas biogradskog gradonačelnika Kneza, dobio povjerenje Ante Vukašina iz Zadarske županije koja je osnivač bolnice, te Josipa Mrkić i Anita Barišić Lukić.

Knez koji je mjesecima na bolovanju i nije do sada sudjelovao u postupku oko natječaja  kao predsjednik Upravnog vijeća, jutros je došao što potvrđuje i neslužbene informacije kako je Kutleša zapravo njegov izbor. Prva izjava izabranog Kutleše kako je  "rehabilitacijski centar  ključan dio strategije razvoja bolnice" itekako upućuje na planove i namjere biogradskog gradonačelnika.

U igri jutarnjeg izbora bio je i aktualni ravnatelj Andrija Marcelić, kojem mandat završava 1. srpnja. Za njega su bili HDZ-ova zastupnica Grozdana Perić i liječnik te bolnice Alfio Poropat. HDZ se time nije posve odrekao svog kadra kojem je "glave došla korona". Marcelić je diplomirani ekonomist koji je biogradsku bolnicu doveo do financijskog bankrota što najbolje znaju dobavljači. On je pokušao spasiti svoju fotelju dva dana prije izbora kada se pohvalio jednokratnom pomoći Države od 7.2 milijuna kuna, iako je Bolnica bila evakuirana kao izvor zaraze za cijelu Zadarsku županiju i nije radila skoro dva mjeseca, osim za desetak COVID lakših pacijenata.

Izborom Kutleše, koji nema veze sa zdravstvenim sustavom, nastavlja se kadrovska politika kojom je biogradska bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koju ne vodi liječnik.

Među kandidatima je bilo troje liječnika. Za ravnateljsko mjesto su se prijavili dr. Marko Milić, Edi Nadarević, Slavko Stojanov, dr. Hana Kalinić Grgorinić, dr. Marko Zrilić te Mate Kutleša. Jedino Stojanov nije došao na prošlotjedni razgovor.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA