Zabava

AUTORSKI VIDEO

Pravo vrijeme za Treći svjetski mir Ane Paške i Feng Shuija

Performerica i glazbenica Ane Paška objavila je autorski video Treći svjetski Mir uz pjesmu „Universe" paškog funky rock benda Feng Shui.

Performerica i glazbenica Ane Paška objavila je autorski video Treći svjetski Mir uz pjesmu „Universe" paškog funky rock benda Feng Shui.

- Materijal je snimljen na proljeće 2018. godine kao dio sedmodnevnog eksperiduhalnog stvaranja koje se događalo jako spontano i intuitivno, s puno improvizacije i užitka. Pojam „eksperiduhalnog" stvaranja ili stvaranje „eksperiduhalnog filma" nastao je upravo tih dana kao svojevrsno „proširenje" eksperimentalnog i radikalnije odlaženje u polje intuitivnog i energetskog.

Ekipu Trećeg svjetskog Mira sačinjavaju snimatelji Kaja Zulin i Ante Majić, kostimografkinja, scenografkinja i rekviziterka Miranda Vidović, producentica Marijana Radoš i autorica Ane Paška.


View on YouTube

- Materijal je ležao dvije godine u kompjuteru, ali svojom se živošću u meni redovito montirao dok se nije dogodilo prepoznavanje materijala s pjesmom „Universe" benda Feng Shui čiji su članovi moji super prijatelji i glazbenici s kojima sam odrasla svirajući po napuštenim paškim prostorima, plažama i garažama, tako da njihov pristanak meni znači puno više od suradnje, a to je potvrda prijateljstva. Sama ideja Trećeg svjetskog Mira u meni je godinama vibrirala kao metaforički i pjesnički odgovor na prijetnje Trećim svjetskim ratom iako sam duboko fascinirana činjenicom da ne postoji množina od riječi Mir. Mir bi se uvijek trebalo pisati velikim slovom. To su i neka od promišljanja koja volim dijeliti s publikom dok izvodim svoje Improvizije.

S obzirom na sve ono što se trenutno događa u svijetu, pravo je vrijeme za individualnu i kolektivnu konzumaciju i integraciju Trećeg svjetskog Mira.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA