Zadar

MJERE I UPUTE

Prečki Stožer posebno upozorava starije stanovnike

Iza nas je drugi tjedan u kojemu je Nacionalni stožer Civilne zaštite, u nastojanju da se spriječi širenje epidemije koronavirusa, donio mnoge odluke i mjere koje su nam promijenile ustaljeni način življenja

Iza nas je drugi tjedan u kojemu je Nacionalni stožer Civilne zaštite, u nastojanju da se spriječi širenje epidemije koronavirusa, donio mnoge odluke i mjere koje su nam promijenile ustaljeni način življenja.

Na regionalnoj i lokalnoj razini za provedbu mjera i organizaciju života u novonastalim uvjetima nadležni su županijski i općinski stožeri, policijske uprave i sve javne službe koje i inače brinu o sigurnosti građana.

Stožer Civilne zaštite Općine Preko zato još jednom podsjeća i moli sve građane da poštuju i pridržavaju se zaštitnih mjera, uputa i savjeta:

- SAMOIZOLACIJA
U ovom trenutku nekoliko osoba ima propisanu mjeru samoizolacije i nužno je da ih se pridržavaju. Postoji li i najmanja sumnja da netko krši izrečenu mjeru samoizolacije, stožer moli da se o tome obavijesti PU zadarska na broj 192 jer jedino policija ima uvid u evidenciju samoizolacija.

- SOCIJALNI KONTAKTI
Najstrože su zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenom (privatne proslave) i na otvorenom prostoru. Prilikom odlaska u trgovinu nužno je održavanje razmaka od 1 metra na otvorenom te 2 metra u zatvorenom prostoru. Na snazi je i strogo ograničavanje zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, što se odnosi na sve ulice, trgove, rive, parkove i ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Ako netko ima saznanja da se krši ova mjera, može to prijaviti PU zadarskoj na broj 192.

- POMOĆ STARIJIMA
Zabrana kretanja posebno je važna za sve starije od 65 godina i kronične bolesnike. Za starije osobe, koje žive same i nemaju nikoga tko bi im sada pomogao, osigurana je pomoć pri kupnji namirnica i lijekova, za što se mogu javiti na telefon 091 5070 995. Stožer apelira na sve da ovu poruku usmeno prenesu starijim susjedima, prijateljima i rođacima. Kupnja namirnica i nabava lijekova organizirat će se uza sve mjere predostrožnosti i zaštite.

- PROPUSNICE
Slijedom odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Općine Preko otvorio je mail adresu [email protected] na koju se može poslati zahtjev za izdavanje propusnica za napuštanje područja Općine Preko. Ako netko nije u mogućnosti poslati zahtjev elektronski, može nazvati na broj 023 286 445, ostaviti potrebne podatke za propusnicu i doći po nju kasnije ili će mu biti poslana elektronski na mail adresu koju on odredi. Podnositelji zahtjeva može doći i osobno u općinsku zgradu radnim danom od 8 do 12 sati. Odobrene propusnice za zahtjeve koji stignu elektronskim putem na isti će se način vratiti pošiljatelju zahtjeva.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA