Zadar

OKRUGLI STOL

Pred i post korona: koliko je Covid utjecao na poljoprivredu?

U sklopu projekta "Nauči, usavrši, pokreni", u ponedjeljak, 10. kolovoza u Benkovcu u prostoru Zavičajnog muzeja održat će okrugli stol na temu „Kako je COVID 19 utjecao na poljoprivredu i lokalnu proizvodnju hrane? Nedostaci i prednosti?„.

U sklopu projekta "Nauči, usavrši, pokreni", u ponedjeljak, 10. kolovoza u Benkovcu u prostoru Zavičajnog muzeja održat će okrugli stol na temu „Kako je COVID 19 utjecao na poljoprivredu i lokalnu proizvodnju hrane? Nedostaci i prednosti?„.

Okrugli stol namijenjen je prvenstveno polaznicima, ali i svoj zainteresiranoj javnosti.

Predavači na okruglom stolu su eksperti iz područja ruralnog turizma, ruralnog razvoja, civilnog sektora i marketinga koji posjeduju višegodišnje iskustvo u navedenim sektorima. Cilj okruglog stola je istaknuti važnost proizvodnje i konzumacije lokalne autohtone hrane. Svjedočimo da se svijest kupca za vrijeme koronavirusa promijenila i usmjerila prema domaćem, zdravom proizvodu koji ima neusporedivo veću emotivnu i nutricionističku vrijednost pored uvoznog proizvoda.

Već sad možemo govoriti o pred i post korona periodu koje je promijenilo određene smjernice prodaje i prezentacije lokalnih proizvoda. U kratkom vremenu nastalo je nekoliko zanimljivih lokalnih digitalnih platformi na kojima su domaći proizvođači nudili svoje proizvode kupcima. 

- Kroz izlaganja i diskusije na okruglom stolu želimo istaknuti da je trenutna situacija s koronavirusom prilika da nam ekspertiza iznese smjernice pomoću kojih ćemo uspješno zadržati dugoročnu kvalitetu i plasman domaćih proizvoda, u cilju da osvijesti naše proizvođače o važnosti kvalitetnog vizualnog identitet proizvoda. Uz to, putem okruglog stola posebno želimo istaknuti koliko je važno kroz ruralni turizam prezentirati lokalnu hranu i proizvode (jer su ruralne kuće za odmor još uvijek dobro popunjene unatoč trenutnom stanju s virusom) te naše poljoprivrednike osvijestiti koliko je važno pametno koristiti digitalne platforme i mreže u svrhu stvaranja osobnog, ali i zadružnog marketinga sve u cilju da se što prije stvori zajednički brend poljoprivrednih proizvoda Ravnih kotara, najavljuju organizatori.

Program

- 10.30 : 10.45:  Pozdravni govor nositelja Grad Benkovac gradonačelnik (Tomislav Bulić) , voditelja projekta (Manolo J. Birkić) i partnera projekta (Marta Pintur Bosna - Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari, Josipa Ledenko Rubelj - Udruga „Mali koraci").
- 11.00 : 11.30:  „Važnost prezentacije lokalne hrane i običaja gostu u ruralnom području" -Nedo Pinezić - Poduzetnik, vlasnik i direktor tvrtke Quanarius d.o.o. Krk i pružatelj usluga smještaja u domaćinstvu u Malinskoj
- 11.30 : 12.00: „Zašto je konzumacija lokalne i sezonske hrane bolja za naše zdravlje"? Ivana Maršan Jukić - nutricionistkinja
- 12.00 : 12.30: „ Kako pametno koristiti digitalne platforme u doba Corona virusa?" Dominik Sikirić asistent na Odjelu za ekonomiju Sveučilišta u Zadru
- 12.30 : 13.00:  „Kako su nastale platforme WEB Pijaca (Zadar, Biograd) i Lokalni proizvođači Zadarske županije, iskustva korisnika?"; Ivan Čupić LAG Laura, Manolo J. Birkić voditelj projekta
- 13.00 : 13.30: Rasprava
- 13.30 - 14.30: Domjenak

Pošto je broj sudionika ograničen radi stanja s COVID 19 mjerama organizatori mole da svoj dolazak na vrijeme potvrdite na mail [email protected] ili na telefon 091 542 48 41 (Marta Pintur Bosna).

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA