Biznis

TKO PREDSTAVLJA NOVU VLASNIČKU STRUKTURU?

Predsjednik NO Luke Zadar je Kinez Fan Yang koji se u Kanadi bavi nekretninama

Tvrtka Luka Zadar pojačana je s 21 na 65 milijuna temeljenog kapitala na osnovu čega se i promijenio Nadzorni odbor, dok je za direktora ostao Nikola Dragičević.

ZADAR- Tvrtka Luka Zadar pojačana je nakon odluke skupštine dioničara s 21 na 65 milijuna kuna temeljenog kapitala na osnovu čega se i promijenio Nadzorni odbor, dok je za direktora ostao Nikola Dragičević.

Predsjednik NO Luke Zadar, koja je u posljednjih desetak godina promijenila nekoliko vlasničkih struktura, postao je Fan Yang iz Kanade. Prema dostupnim informacijama on se u Kanadi bavi trgovinom nekretninama. Njegov zamjenik u NO Luke je Zvonimir Zlopaša iz Zagreba, među ostalim vlasnik tvrtke za nekretnine Luxury Real Estate preko koje je išla dokapitalizacije Luke. Zlopaša  je bio jedan od osnivača i direktor, uz Maria Rendulića, poznatog lobistu za Kinu u tvrtki CSEBA development, kojoj je suosnivač i Kinez Zhenwei Li s adresom u Zagrebu. Zlopaša, Li i Rendulić osnivačisu  i ovlaštene osobe tvrtke Zhongya nekretnine, sa sjedištem na istoj adresi.

U NO Luke Zadar još su trojica Kineza, dvojica s adresom u Kini dok je treći također iz kanadskog gradića Markham, gdje je i adresa predsjednika NO Yanga. U NO je Tihomir Voriha koji slovi kao uspješan zagorski poduzetnik te lobist Kinesko jugoistočne europske poslovne asocijacije (CSEBA).  Sedmi član  U Nadzornom odboru je iz Luke - Slavko Matošić.

U sudskom registru Luke Zadar upisane su i zabilježbe iz kojih se doznaje kako je Visoki trgovački sud u vrlo kratkom vremenu potvrdio odluku Trgovačkog suda u Zadru kojom se odbacuje tužba Blaženka Mrkića. On je  kao dioničar Luke pokušao sudski pobiti odluke skupštine iz 2017. godine, a koje su ishodište nove dokapitalizacije i vlasničke strukture ta zadarska tvrtke sa sjedištem u Gaženici.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA