Zadar

AKCIJA MLADIH ZATRAŽILA SMJENU

Predsjednik skupštine Lončar blokiran s dugom od 600 tisuća

Predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar na FINI je blokiran zbog duga od preko 600 000 kuna. Ovaj je podatak otkrio vijećnik Marko Pupić Bakrač na Aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine.

Predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Željko Lončar na FINI je blokiran zbog duga od preko 600 000 kuna. Ovaj je podatak otkrio vijećnik Marko Pupić Bakrač na Aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine.

- U Hrvatskoj su brojni ovrhovoditelji koji imaju uredne pravomoćne ovršne sudske odluke, a ne mogu se naplatiti na izravnoj naplati novčane tražbine ovršenika. Problem nastaje kada ih ima više koji ostvaruju svoje novčane tražbine prema istom ovršeniku jer se namiruju redom kojim su stekli pravo da se iz toga predmeta namira. To koriste pojedini neuredni ovršenici. Jedan od takvih je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar koji je na FINI blokiran s preko 600 000 kuna. Od njega se ne mogu naplatiti vjerovnici među kojima i fizičke osobe. Jeste li Vi župane znali za te činjenice i jeste li zbog tih dugova htjeli svojevremeno povećati naknadu Lončaru s 1600 kuna na 4000 kuna te što vi i HDZ-ova većina namjeravate poduzeti s obzirom da osoba koja se koristi takvim radnjama obnaša funkciju predsjednika skupštine?, istaknuo je Pupić Bakrač tražeći njegovu smjenu.

Župan Božidar Longin kao ni prozvani Željko Lončar nisu htjeli komentirati ove navode. Protiv smjene predsjednika Županijske skupštine "zauzela" se pak vijećnica Jasmina Adžić Sikirić.

- Mislim da ne bi trebao dati ostavku zbog ovrhe jer se pod ovrhom nalazi 60% stanovništva Hrvatske zahvaljujući bankama i visokim kamata koje štiti vlast. Stoga je i sam Lončar žrtva HDZ-ove vlasti, istaknula je ironično vijećnica Živog zida.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA