Zadar

APELI STANARA URODILI PLODOM

Preko noći osvanula nova signalizacija na opasnom zadarskom raskrižju

Stanare Smiljevca jutros je dočekao poklon - dugoočekivano rješenje za raskrižje Ulica Ante Starčevića, Hrvoja Ćustića i Petra Skoke.e.

Stanare Smiljevca jutros je iznenadio poklon - dugoočekivano rješenje za raskrižje ulica Ante Starčevića, Hrvoja Ćustića i Petra Skoke.

- Nakon punih 15 godina Sv. Nikola je donio darove za stanare MO Smiljevac. Napokon su promijenili interval semafora te olakšali život stanarima i svim ostalim sudionicima u prometu, poručuju stanari zadovoljni novom prometnom situacijom.

U ulozi "omiljenog darivatelja čizmica" bile su Ceste Zadarske županije koje su na zahtjev Hrvatskih cesta preko noći izvele radove prema projektu reprogramiranja semafora kojeg su za zadarsku prometnicu izradile zagrebačke tvrtke.

Upravo je interval otvaranja i zatvaranja prometa iz sporednih ulica predstavljao najveći problem na ovoj dionici Bulevara. Vozačima iz ulica Petra Skoke i Hrvoja Ćustića zeleno svjetlo palilo se u isto vrijeme pa je dolazilo do situacije da vozila koja trebaju skrenuti lijevo uopće ne prođu križanje, a vozači su prisiljeni prolaziti kroz crveno svjetlo dovodeći sebe i ostale sudionike u prometu u za život opasnu situaciju. Prometne nesreće postale su uobičajena pojava, srećom s lakšim posljedicama. Od noćas se u promet pušta jedan po jedan pravac, a na kolniku su iscrtani i lijevi skretači. Ovo rješenje, prema riječima stručnjaka iz CZŽ-a Hrvoja Đule, garantirat će veću protočnost i sigurnost prometa.

Apeli stanara konačno su urodili plodom, a najuporniji među njima bio je naš čitatelj Darko. Sada se vozači napokon mogu bez straha uključiti na Bulevar, ističe savjesni građanin uz fotografije novog prometnog rješenja.

Radilo se sinoć i na raskrižju ulica Hrvatskog sabora, akcije Maslenica i 72. bojne vojne policije. Na temelju Ugovora o izvođenju radova redovitog održavanja i zaštite državnih cesta, tamo je također uveden novi režim rada na semaforu i iscrtana nova horizontalna signalizacija. S obzirom na novu regulaciju prometa na navedenim raskrižjima, iz Cesta Zadarske županije mole sve sudionike u prometu na povećan oprez.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA