Zadar

ODJEL ZA POLJOPRIVREDU

Preporuke za zaštitu bilja uz dodatne meteo postaje

U suradnji s doc.dr.sc. Josipom Ražovom uskoro će se nastaviti s objavom preporuka o zaštiti bilja za poljoprivredne proizvođače Zadarske županije kao i protekle dvije godine

Projekt PESCAR - Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 -2020 završio je s provedbom 31. prosinca 2019. godine međutim, usvojenu pozitivnu praksu nastavlja Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

U suradnji s doc.dr.sc. Josipom Ražovom uskoro će se nastaviti s objavom preporuka o zaštiti bilja za poljoprivredne proizvođače Zadarske županije kao i protekle dvije godine. Preporuke će biti dostupne na web stranici kao i u Viber grupi: Agro preporuke ZD Županija.

Uspostavljena mreža od 10 meteo stanica kupljenih kroz projekt PESCAR, u 2020. će biti „ojačana" za dodatne meteo postaje. Meteo stanice, koje prate klimatske parametre u poljoprivredi, će do kraja veljače biti raspoređene kroz cijelu Zadarsku županiju na sljedećim lokacijama: Pag, Ugljan, Žman, Ninski Stanovi, Petrčane, Murvica Gornja, Grgurice, Baštica Donja, Baštica Kašić, Smilčić, Gračac, Nadin, Jankolovica, Korlat, Lišane Ostrovičke i Stankovci.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA