Kultura

PREMIJERA KAZALIŠTA LUTAKA

Priču o dva konopca gledat će i Ledin dida od 100 godina

Priča o dva konopca ili Bio jednom jedan (kako započinju sve priče), dvostruki je naziv prve premijere koju je prvi put za Kazalište lutaka uradila Leda Festini Jensen.

ZADAR - Priča o dva konopca ili Bio jednom jedan (kako započinju sve priče), dvostruki je naziv prve premijere koju je prvi put za Kazalište lutaka uradila Leda Festini Jensen. Dijete zadarskog kazališta lutaka, Leda je kćerka pok. Zvonka Festinija, jednog od najpoznatijih figura hrvatskog lutkarskog kazališta, sa završenom akademijom i iskustvom kojeg je stekla na HRT-ua a kojeg usavršava u Danskoj, U Zadru je napravila nešto novo i drugačije. Na premijeru koja će biti u utorak za odrasle, a za najmlađu publiku ovaj vikend, Priču o dva konopca gledat će i Ledini dida koji će u utorak navršiti 100 godina.

Svaka izvedba će biti premijera jer je ova kreativna priča prepuštena mašti i kreativnosti glumaca koji svaki put uz pomoć konopca ulaze u jednu novu avanturu, najavila je redateljica. Ona je istaknula neizmjernu ulogu tehničkog kreatora predstave Darka Petkovića a jedli ga njegova supruga Anđela Ćurković Petković u tome nadmašila, vidjet će buduća publika.

Anđela je kao i Sanja Grgina pozvala roditelje da dovesu svoje mališane u Kazalište lutaka. Današnjoj djeci na raspolaganju je mnoštvo igračaka za koje oni brzo izgube interes. Ovo je predstava koja potiče dječju maštu.

- Nije ni nama bilo lako u početku ali smo kroz proces rada u sebi otkrili vlastitu kreativnost, istaknula je Anđela. Ona će biti dio glumačkog para Josipa Miahtova.

Na premijeri će nastupiti Sanja Grgina i Juraj Aras, dok će treća alternacija biti Vjera Vidov i Dominik Karakašić. 

Leda je zahvalila glazbenom paru Ivanki Mazurkijević i Damiru Martinoviću Mrletu te koreografu Alenu Čeliću koji su svojom kretivnošću pridonijeli Priči o dva konopca.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA