Zadar

CIJELI DUG BIT ĆE VRAĆEN U 20 RATA

Prihvaćen predstečajni plan za Croatu, platit će i automobil iz sporne nagradne igre

Osim u Radiju BnM društvo Croata navodi se i kao nakladnik portala BnM te tjednika BnM News

Na Trgovačkom sudu u Zadru danas je prihvaćen predstečajni plan postupku nad Croatom d.o.o., nakladnikom Radija BnM, koje je u poslovne probleme dospjelo nakon što su se otkrile malverzacije oko dodjele automobila na nagradnoj igri, za što je osumnjičena tadašnja direktorica Nikolina Kovačević nad kojom još traje istraga. Croata je uz radio nakladnik portala BnM i tjednika BnM News, a osnivači su mu Grad Biograd i tri susjedne općine, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane i Pašman.

Većina vjerovnika prihvatila je predstečajni plan prema kojemu će Croata platiti svoje utvrđene dugove od blizu pola milijuna kuna u 20 mjesečnih rata, s počekom od šest mjeseci nakon donošenja plana.

Najveći vjerovnik je Trofej auto, kojemu je Croata za dodijeljeni automobil ostala dužna 70.000 kuna. Dug će biti otplaćen u 20 jednakih rata od po 3.500 kuna. Po veličini potraživanja slijede Ministarstvo financija (60.172,59 kn), Hanza media, Odvjetničko društvo Vukušić Bokan, Košarkaški klub Zadar (37.500 kuna), itd. Zanimljivo je da je Croata ostala dužna čak i svome vlasniku - Gradu Biogradu (3.870,52 kn) i komunalnom društvu Bošana (11.282,50), koje je također u vlasništvu Grada Biograda.

Inače, u sudskom registru kao zakonski zastupnik i dalje se vodi smijenjena Kovačević, iako već godinu dana nije niti zaposlenica Croate. Novi direktor krajem 2019. postao je Željko Domitrović, koji je 2020. godinu unatoč smanjenim prihodima izvukao s plaćenim tekućim obvezama i plaćama. Dugovanja nastala za vrijeme prošlih uprava sanirat će se tako kroz sljedeće dvije godine.

Što se tiče samog automobila, on je i dalje kod dobitnice sa šibenskog područja, a za koju se otkrilo kako je majka direktoričinog prijatelja. Eventualnu odštetu Croata će moći potraživati tek ako se u sudskom postupku pravomoćno utvrdi da su u nagradnoj igri počinjene nepravilnosti, te da je nakladnik smišljeno oštećen kako bi druga osoba stekla protupravnu korist.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA