Zadar

NIJE SE DRŽAO MJERA PA SE ZARAZILO 10 KORISNIKA

Prijavljenog vlasnika doma štićenici su ranije optuživali za otimanje imovine

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, objavila je PU zadarska.

NOVO Kako doznajemo, nepravilnosti su otkrivene u domu u Biogradu, čiji je vlasnik početkom prošle godine bio u medijima zbog različitih malverzacija oko višegodišnjeg ilegalnog rada, uvjeta koje pruža štićenicima, ali i uknjiženja na njihovu imovinu.

Pitali smo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kako je moguće da je unatoč tome dom nastavio s radom.

RANIJE Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, objavila je PU zadarska.

Sumnja se da je osumnjičenik u svom objektu na području Zadarske županije pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je u srpnju ove godine doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima, uslijed čega je deset korisnika oboljelo.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA