Kultura

UPRAVNO VIJEĆE GRADSKE KNJIŽNICE

Prije objave natječaja za ravnateljsko mjesto, odluka o povećanju plaća

Jučer je objavljen natječaj za ravnateljsko mjesto u Gradskoj knjižnici Zadar na koje je prije četiri godine izabrana Doroteja Kamber Kontić.

Jučer je objavljen natječaj za ravnateljsko mjesto u Gradskoj knjižnici Zadar na koje je prije četiri godine izabrana Doroteja Kamber Kontić.

Upravno vijeće dan ranije donijelo je odluku o objavi natječaja za koji je rok prijave 10 dana. Prethodno je došlo do promjene u Upravnom vijeću u koje je u ime Grada Zadra ušla Vanda Babić, uz Maju Šatalića i Vinka Grgića koji je do sada bio predsjednik Upravnog vijeća. Ono je u novom mandatu pojačano s djelatnicima iz te gradske ustanove Antonijelom nekić i Žozefinom Žentil Barić.

Po završetku roka za prijave, njih će razmatrati Upravno vijeće. Oni će dati svoj prijedlog među kandidatima, koji trebaju imati odgovarajuću diplomu, knjižničarski ispit te pet godina rada u knjižnici, tko ima bolje organizacijske, stručne i radne spobnosti. O prijedlogu Upravnog vijeća, odnosno resorne pročelnice Dine Bušić, glasat će Gradsko vijeće koje imenuje i razrješuje ravnatelje.

Upravno vijeće prije odluke o natječaju donijelo je odluku o povećanju plaće ravnateljici koja iznosi 13 975 bruto. Radi se o odluci Gradonačelnika koji je direktorima i ravnateljima gradskih poduzeća i ustanova povećao plaću. Međutim, zaposlenicima nije vraćeno 10 posto od plaće koje im je prije 10 godina zbog štednje u Gradskom proračunu bilo oduzeto.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA