Zadar

ŠOŠA TRAŽIO DA SE SKINE S DNEVNOG REDA

Prijedlog preseljenja ljekarne Varoš pao na Skupštini

Ljekarna Varoš iz gradskog prostora na Četiri kantuna neće preseliti u privatni kod Dvi pumpe.

Ljekarna Varoš iz gradskog prostora na Četiri kantuna neće preseliti u privatni kod "Dvi pumpe".

Predsjednik Kluba HDZ-a Željko Šoša tražio je skidanje točke dnevnog reda s prijedlogom ravnatelja Bože Čolaka da se ugovori zakup neodgovarajućeg prostora za 225 tisuća kuna godišnjeg najma. Njegovo "zlatno" rješenje prihvatilo je Upravno vijeće Ljekarne Zadar te župan Božidar Longin.

Ali je palo na samoj skupštini nakon što je na stranu Šoše stao i SDP-ov Jure Zubčić te je odluka o preseljenju u skuplji prostor, izvan standarda, jednoglasno skinuta s dnevnog reda.

- Zbog natpisa medija, iako smatram da je sve napravljeno uredno, tražimo da se ova točka skine s dnevnog reda.. Iako je sve napravljeno uredno, natječaj se oglasio na stranicama Ljekarne i javio se jedan ponuđač, počele su špekulacije o tome da se ne radi transparentno. Neće se ništa dogoditi ako se odgodi na neko vrijeme. Tom dijelu je potrebna ljekarna ali ravnatelju se treba dati nalog da se natječaj osim na stranicama ljekarne objavi u i domaćim medijima, da svi budu upućeni u javni poziv, rekao je Šoša.

Ta je vijest s radošću dočekana ne samo u ljekarni Varoš nego i kod građana koji su bili senzibilizirani na najavu jednog takvog urbocida. Osobito sveučilišni profesor Pavuša Vežić koji je želio ostaviti i pisani trag građanskog i stručnog protivljenja ideji o zatvaranju najstarije ljekarne u Gradu.

Apoteka Varoš, kako doznajemo, zadržat će svoje povijesno mjesto, a na Crvenim kućama planira se nova ljekarna. Ona će se otvoriti u prostoru kojeg će Grad Zadar izgraditi za ambulantu i ostale javne sadržaje koji su nužni za urbanizaciju tog novog gradskog predjela.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA