Zadar

TKO ĆE 12 MJESECI OBAVITI POSAO OD 20 MILIJUNA

Priprema natječaja za izvođenje radova na Muraju s kojim će se zatvoriti promet

Prije 10 mjeseci izabran je nadzor za projekt obnove bedema, a tek krajem prošlog tjedna je objavljena javna nabava za izvođača radova.

ZADAR- Prije 10 mjeseci izabran je nadzor za projekt obnove Bedema zadarskih pobuna, a tek krajem prošlog tjedna je objavljen prethodno savjetovanje za javnu nabavu za za izvođača radova.

Zajednica ponuditelja Investinženjering iz Zagreba i D&Z iz Zadra izabrani su s ponudom od 314 tisuća kuna bez PDV-a. Procjena vrijednosti je bila 400 tisuća kuna. Tko će htjeti raditi posao za kojeg su projektanti procijenili vrijednosti od 19.990.455 (bez PDV), znat će se po završetku natječaj. Ako ne bude primjedbi na javnom savjetovanju, natječaj bi mogao biti objavljen 15. veljače.

Projekt obnove, uređenje i revitalizacija Bedema, točnije Muraja, izradio je zadarski arhitekt Bogdan Marov.
To je najduži neprekinuti niz gradskih zidina u duljini od 785 metara. Zahvat parternog uređenja odvijat će se od zgrade stare Tehničke škole do Trga tri bunara.
U predloženom natječaju navodi se rok dovršetka radova od 12 mjeseci od dana uvođenja u posao. Zbog radova zatvorit će se promet Murajem što će, bez provedene javna rasprava i političke odluke, po svemu sudeći biti trajno rješenje.

Ako sve bude po planu i Grad Zadar dobije izvođača radova iz prve, posao može početi prije ljeta. Nije isključno ni da započnu nakon još jedne turističke sezone jer će zatvaranjem Muraja u Gradu nastati pravi prometni kolaps. O tome će odlučiti Gradonačelnik Zadra.
Iz predložene javne nabave, koja je zbog toga što se radi o EU financiranju, objavljena na više od 40 stranica, isključeni se, zbog potencijalnog sukoba interesa tvrtke Investinženjering iz Zagreba i D.S. projekta iz Zadra, obje povezane s izabranim stručnim nadzorom

 

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA