Biznis

NAKON ODLASKA U STEČAJ NAMIRENJE VJEROVNIKA

Prodaje se poslovna zgrada SAS Vektora u Poličniku, cijena smanjena na 16,8 milijuna kuna

Zgrada u Poslovnoj zoni Grabi izgrađena je na dvije etaže, a sastoji se od radionice, skladišta, prostorije za montažu brodova i za rad sa stakloplastikom u prizemlju i administrativnim dijelom na prvom katu

Trgovački sud u Zadru oglasio je prodaju zemljišta u vlasništvu SAS Vektora u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku. Nominalno pašnjak površine 15.018 metara četvornih, a zapravo poslovna zgrada na dvije etaže, procijenjena je na 22,5 milijuna kuna. Već na prvoj dražbi istaknut će se cijena smanjena za četvrtinu vrijednosti, odnosno 16,8 milijuna kuna. Ne bude li interese, na drugoj i trećoj dražbi cijena bi se smanjivala za još četvrtinu vrijednosti, da bi se na četvrtoj prodavala po početnoj cijeni od 1 kune.

SAS Vektor osnovan je pod okriljem SAS-a u vrijeme Stanislava Antića, da bi kasnije prešao u ruke novog direktora Roberta Škifića. Radovi su iz Zadra preseljeni u poslovnu zonu Grabi - Poličnik, ali je zbog problema u poslovanju u 2015. godini tvrtka završila u predstečajnoj nagodbi. Vjerovnicima i tridesetak radnika obećavao se ulazak stranog kapitala, ali kako je to propala firma je 2017. godine završila u stečaju. Ranije je prodan najveći dio pogona na izlazu iz Zadra, nasuprot Supernove.

Zgrada u Poslovnoj zoni Grabi izgrađena je na dvije etaže, a sastoji se od radionice, skladišta, prostorije za montažu brodova i za rad sa stakloplastikom u prizemlju i administrativnim dijelom na prvom katu - crtačkom radionicom i nekoliko ureda.

Zgrada je u potpunosti završena. Ima uporabnu dozvolu ali nije ucrtana u katastarski operat i vlasničke knjige, pa je potrebno uskladiti katastarsko i vlasničko stanje sa stvarnim stanjem. Na nekretnini je upisano razlučno pravo u korist jedne banke i dvaju drugih vjerovnika, ali ono prestaje nakon obavljene kupoprodaje.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA