Zadar

OPREZNE GRAĐANE UHVATILI U ĐIR

Prodavačice u Pagu se podsmjehivale i nakašljavale prema ženi koja je ušla s maskom

One uredno stoje iznad nezapakiranog kruha, režu sir, salamu, sve bez maske

Žena koja je boravila u posjetu Pagu na Facebooku je opisala negativno iskustvo s prodavačicama u jednoj tamošnjoj trgovini, koje su joj se rugale i provocirale ju jer je na sebi imala zaštitnu masku.

- Danas sam ušla u trgovinu, neću napisati ime, dvije ženske se podsmjehuju i kašlju kad su me vidjele s maskom. One uredno stoje iznad nezapakiranog kruha, režu sir, salamu, sve bez maske. Ja sam stavila masku više iz obzira prema njima na Pagu, da ne kažu da ćemo im donijeti virus, ostavila uvijek pozamašan iznos u trgovini iako sam mogla dosta toga donijeti od kuće.Tko zna, možda uopće nisu s Paga, možda su tu došle samo raditi, ali sam bila baš razočarana. A možda nam je ta epidemija samo pokazala kakvi smo, komentirala je u grupi Otok Pag.

Većina članova grupe osudila je takvo ponašanje, a jedan od njih iznio je primjer iz Njemačke, u kojoj se u trgovinu ne može ući bez maske. Kolica za kupovinu su obvezna, maksimalno ulaze dvije osobe po kupovini a prodavači su isto obvezni imati maske na radnom mjestu. Ipak, ima i onih koje opravdavaju ponašanje trgovkinja.

- Za maske je bilo rečeno da se nose samo ako si bolestan, a gumene rukavice cijeli dan na ruci... Ruka se znoji, smežura, nespretno je. Uđemo u dućan na 5 minuta i onda bi pametovali. Stavite se na njihovo mjesto. Ako si bolestan budi doma, ako se bojiš oboljeti, budi doma, komentirala je jedna članica.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA