Sport

NEMA ODMORA

Protiv Gorice sutra za prvo mjesto u HT Premijer ligi

Veljko Mršić neće moći računati na Duju Bralu koji će zbog ozljede skočnog zgloba morati propustiti ovaj susret.

Za Zadar nema odmora - nakon jučerašnje pobjede nad Sonik Puntamikom već sutra u 19 sati na Višnjiku igra protiv Gorice. Sesarova momčad po kvaliteti je odmah iza vodećeg trojca, nije bezazlen protivnik, a Zadar ima pravo na još samo jedan poraz ako želi zadržati prvo mjesto pred doigravanje. Bilo bi bolje tu priliku ostaviti za neku drugu utakmicu.

- Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je ekipa koja ima dobar roster, dobro su vođeni. Bit će to jedna zahtjevna utakmica, naročito iz svjetla kad gledamo naš raspored, nakon gostovanja u Čačku i utakmice protiv Sonika već dva dana nakon toga igramo protiv Gorice. Nakon tri utakmice u šest dana i napornog puta to se osjeti na momcima, kaže trener Zadra Veljko Mršić.

Gorica je na domaćem terenu pobijedila Zadar šutom Karla Uljarevića sa zvukom sirene, ali je Zadar na Višnjiku, u drugom krugu trokružnog prvenstva, uzvratio za taj poraz pobjedom 74:55. Bude li utakmica to dopuštala, Mršić će zasigurno htjeti sačuvati svježinu kod pojedinih igrača za okršaj s Cibonom u ABA ligi, koji se igra već u subotu.

- Mi moramo biti koncentrirani i pametni protiv Gorice, možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u zadnje vrijeme ali to moramo nadoknaditi pametnom igrom da neutraliziramo sve njihove dobre stvari kojih ima puno, kaže Mršić.

U dvije utakmice protiv Gorice Domagoj Vuković pružio je dobre utakmice. Iako nije član startne petorke, već ulazi kao zamjena Bursaću ili Onuakuu, Vuković je sinoć protiv Sonik Puntamike krenuo od početka i igrao sasvim solidno.

- Gorica je odlično posložena ekipa s dobrim trenerom i dugom rotacijom, 12 igrača koji mogu sudjelovati u minutaži. Nedavno je mučila Cibonu do zadnje minute. Oni su ABA2 ligaš i jednostavno su ekipa koja ima kvalitetu i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno, istaknuo je Vuković.

Veljko Mršić neće moći računati na Duju Bralu koji će zbog ozljede skočnog zgloba morati propustiti ovaj susret.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA