Zadar

POLICIJA TRAGA ZA JEDNIM ILI VIŠE LOPOVA

Provaljeno u crkve, u Bibinjama i samostan na meti

Policija je u potrazi za lopovom koji je u noći s četvrtka na petak haračio po crkvama te je provalio i u dječji vrtić.

ZADAR- Policija je u potrazi za lopovom koji je u noći s četvrtka na petak haračio po crkvama te je provalio u samostan i dječji vrtić.

Prema informacijama iz PU zadarske, koje nam je prenijela glasnogovornica Ivana Grbin, nepoznati počinitelji ispraznili su škrabicu u župnoj crkvi Bibinja te dvije crkve na Dračevcu. Nakon što su provalili u župnu crkvu Velike Gospe, ušli su u samostana Sv. Obitelji te vrtić kojeg drže časne sestre. U oba prostora su ispreturali stvari, vjerojatno u potrazi za novcem, ali ništa nije ukradeno.

Neslužbeno doznajemo kako je jedna od časnih sestara vidjela provalnika i odmah zvala policiju.

Je li to bilo prije ili poslije, policija ne otkriva. U Ploči je ukradena lemozina iz crkve sv. Petra te su uzalud provalili u župni dvor. Kako im nije bilo nešto novaca, onda su provalili i u crkvu Blažene djevice Marije u Dračevcu iz koje su ukrali novac prikupljen od vjernika na prethodnoj misi.

Je li bio jedan ili više počinitelja, policija koja je obavila očevid na svim provaljenim mjestima, još ne zna. U tijeku je krim obrada, kazala je glasnogovornica PU zadarske.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA